≫ 

Naplaćuju čak i kad ležite na svom peškiru: Paprena sezona u Hrvatskoj, "deru" turiste gde stignu

Ležanje na sopstvenom peškiru plaća se koliko i jedna kafa

Gosti u Hrvatskoj novčanik moraju imati nadohvat ruke za sve, a osim smeštaja, hrane, pića i izleta, platiće čak i ležanje na svom peškiru. Izležavanje na vlastitoj ležaljci ili peškiru pod hladom maslina košta 15 kuna (dva evra), dok isti užitak na suncu ne treba platiti.

Ležaljke, suncobrani i dodatna oprema čisti su luksuz za goste plaža pod koncesijom na Hvaru. Cene idu od 350 do gotovo 3.000 kuna, piše Dnevnik.hr.

Prošle godine na obali ste u novčanik morali posegnuti i ako želite baciti smeće, a ove godine osim voća i povrća na zadarskoj pijaci prodaje se i fotografisanje štandova, cena je pet evra.

Kada gosti sa svog bankovnog računa na bankomatima žele da podignu direktno kune, mogli bi zažaliti. Za podizanje 200 evra, što je otprilike hiljadu i po kuna, naknada je 300 kuna (40 evra).

Samim time sve je odmah skuplje 20 odsto. Želite li da koristite usluge taksija, mogli biste ostati iznenađeni - 13 kilometara vožnje od aerodroma Zadar do centra grada platićete osamsto kuna.

I s vlastitim vozilom potreban je oprez, jer celodnevno korišćenje parkinga u Dubrovniku može vas stajati do hiljadu i po kuna (200 evra), piše hrvatski portal.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    25. jul 2019 | 08:30

    Јел се мора тамо ићи Без обзира на цене не бих тамо ни да је џабе

  • Alex

    25. jul 2019 | 10:22

    Baš sam se potresao. Ne gledam ih ni na razglednici a kamoli 1 dinar tamo da ostavim. Pre bih u Somaliji letovao nego kod te gamadi.

  • Kide

    25. jul 2019 | 08:23

    Ma i da je sve džabe moja noga tamo ne bi kročila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA