Naplaćuju čak i kad ležite na svom peškiru: Paprena sezona u Hrvatskoj, "deru" turiste gde stignu

Ležanje na sopstvenom peškiru plaća se koliko i jedna kafa

Gosti u Hrvatskoj novčanik moraju imati nadohvat ruke za sve, a osim smeštaja, hrane, pića i izleta, platiće čak i ležanje na svom peškiru. Izležavanje na vlastitoj ležaljci ili peškiru pod hladom maslina košta 15 kuna (dva evra), dok isti užitak na suncu ne treba platiti.

Ležaljke, suncobrani i dodatna oprema čisti su luksuz za goste plaža pod koncesijom na Hvaru. Cene idu od 350 do gotovo 3.000 kuna, piše Dnevnik.hr.

Prošle godine na obali ste u novčanik morali posegnuti i ako želite baciti smeće, a ove godine osim voća i povrća na zadarskoj pijaci prodaje se i fotografisanje štandova, cena je pet evra.

Kada gosti sa svog bankovnog računa na bankomatima žele da podignu direktno kune, mogli bi zažaliti. Za podizanje 200 evra, što je otprilike hiljadu i po kuna, naknada je 300 kuna (40 evra).

Samim time sve je odmah skuplje 20 odsto. Želite li da koristite usluge taksija, mogli biste ostati iznenađeni - 13 kilometara vožnje od aerodroma Zadar do centra grada platićete osamsto kuna.

I s vlastitim vozilom potreban je oprez, jer celodnevno korišćenje parkinga u Dubrovniku može vas stajati do hiljadu i po kuna (200 evra), piše hrvatski portal.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Jeretik

    Šteta što Srbija nema more, derali bi triput gore. Taksisti oko aerodroma, vlasnici splavova i ugostitelji sa Ade to maestralno rade, a nema zamerke ni ovima iz vlade. Derikože pomoz' bože.

  • lav

    AKO STA TAMO TRAZITE ODMOR

  • GALEB BIJELI- ANTE BAN

    Koliko nam je obala simpa, posebno na Zapadu, vidi se po incidentima! Strance bijemo sve više i češće, a- oni nam dolaze sve više i češće! I jasno; pucamo na svjetski jet-set! Balkanci nas ne zanimaju!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima