Hrvatska slučajno otkrila tajne mape iz Avganistana, hitno reagovao NATO

Skandal se dogodio na konferenciji na kojoj je saopšteno da su hrvatski vonici meta terorističkog napada

  • 2
Hrvatski vojnici Avganistan Foto: morh.hr

Hrvatsko ministarstvo odbrane je, izgleda, slučajno objavilo tajne mape NATO-a u Avganistanu. Skandal se, prema pisanju hrvatskih medija, desio usred konferencije za medije na kojoj je saopšteno da su hrvatski vojnici bili mete terorističkog napada u Kabulu.

Portparolka misije NATO-a u Avganistanu kontaktirala je televiziju N1, nakon što je hrvatsko ministarstvo na konferenciji za novinare objavilo poverljivu informaciju koja je potom objavljena u svim medijima.

Nakon što je ministar Damir Krstičević na konferenciji za novinare rekao da su u terorističkom napadu ranjena trojica hrvatskih vojnika, tokom koje je pokazao i kartu lokacije napada, danas je N1 televiziju kontaktirala zvaničnica NATO-a Debra Ričardson, sa molbom da se ukloni karta na kojoj je bila ucrtana ruta kretanja napadnutog automobila, jer se radi o ugrožavanju bezbednosti i objavi poverljivih podataka.

- Objavljena fotografija vezana za tu priču je poverljiva i nikad nije smela da bude puštena u javnost - rekla je Ričardsonova, dodavši da objava fotografije "ugrožava bezbednost koalicionih snaga u Kabulu".

Ričardsonova je, na pitanje da li je kontaktirala i hrvatsko ministarstvo, odgovorila: „Verujem da ih NATO kontaktira“.

Oglasio se i ministar Krstičević.

- Ne znam odakle vam ta informacija, sve što je Hrvatska objavila je bilo potrebno i ništa nismo objavili što je bilo nepotrebno i ništa nismo prekršili, vodili smo računa o bezbednosti i vodili smo računa da ljudi u Hrvatskoj budu informisani, da hrvatska javnost bude informisana - rekao je Krstičević.

Pogledajte video: Deca iz Dalmacije slave pobedu nad malim Srbima uz povike "Za dom spremni"

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA