Gliser ubio mladu Austrijanku na Krku, njen otac uporedio Hrvatsku sa zemljama "trećeg sveta"

Ožalošćeni otac prisustvovao je pogibiji ćerke

  • 30
Verena Heinz Foto: Facebook/Verena Heinz

Austrijska državljanka Vereni Hajnc (28) poginula je u sredu na popularnoj plaži u Malinskoj na Krku kada je ne nju naleteo gliser, a nekoliko dana nakon tragedije, njen otac je uporedio Hrvatsku sa zemljama "trećeg sveta".

Hitna pomoć je stigla, ali dok su je vozili prema Kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci, nažalost, Austrijanka je peminula.

Vereni je živela u gradiću Strobl kod Salcburga, a u Hrvatsku je stigla nakon ispitnih rokova na fakultetu u Beču. Kobnog popodneva je bila na ronjenu sa ocem, pišu hrvatski mediji.

Gliser je na nju naleteo na plaži ispred hotela "Malin", a njime je upravljao mladi upravnik motorne sportsko-rekreativne brodice, hrvatski državljanin. Utvrđeno je da nije bio pod uticajem alkohola.

Verena Heinz Verena Hajnc poginula je na Krku; Foto: Facebook/Verena Heinz

"HITNIM SLUŽBAMA JE TREBALO JAKO DUGO DA DOĐU" 

Njen otac Diter Hajnc ispričao je svoju verziju priče za austrijski "Kronen Cajtung". Hrvatsku, odnosno hrvatsko zdravstvo, uporedio je sa zemljama trećeg sveta. Rekao je da je trebalo jako dugo da dođe hitna pomoć.

- Svi smo istrenirani instruktori, živeli smo s vodom - kaže otac kroz suze.

On je bio s nesrećnom devojkom kad je naleteo gliser. Kako kaže, vozio je velikom brzinom.

- Kako je vozač promenio smer, nismo znali kuda ide. Nismo imali vremena da reagujemo. Brod nas je pregazio. Brod nema šta da radi 100 metara od obale - kaže ožalošćeni otac, koji je u nesreći povredio nogu.

- Ne možete to da zamislite. Brod nam je pocepao ronilačka odela. A onda spašavanje, to je bilo kao u zemlji trećeg sveta. Prošla je cela večnost dok je došla hitna pomoć. Niko nije pričao engleski, ni nemački u bolnici. Samo glavni doktor, kada je došao da mi saopšti tužnu vest, znao je nešto engleskog - priča otac.

Telo mlade Austrijanke biće kremirano u njenoj domovini.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SMRT

    29. jul 2019 | 12:25

    Ovo je zaista jako tuzno. Hrvatska zaista ne moze biti vrhunska turisticka destinacija. Postoje mnogo razloga zasto to ne moze biti. Kvalitet usluga, kvalitet mora, ksenofobija, kriminalitet, bezbednost i zaista mnogo toga. Zao mi je sto su uspeli prevariti ovako mladu devojku i njenog oca da letuju u zemlji kao sto je Hrvatska. Trebalo je da se bolje raspitaju, da procitaju bar na internetu, gde idu na letovanje i sta ih sve moze zadesiti. Da je odabrala bilo koju destinaciju sem Crnu Goru svakako ovo se nikada ne bi desilo. Medjutim eto na zalost odabrala je Hrvatsku i desila se smrt. Na takvim destinacijama se jednostavno ne ide. Nek ovo bude pouka za sve Srbe da ne ni pomisle ici u Hrvatskoj zato sto se ovo svima moze desiti u Hrvatskoj. Danas je bila mlada devojka iz Austrije, sutra mozete biti vi ili neko iz vase porodice. Hrvatska jednostavno nije bezbedna destinacija a kvalitet usluga je nula.

  • Др

    29. jul 2019 | 12:45

    Ајде!? А пре тога су били дивни, зар не!?

  • Hr wc eu

    29. jul 2019 | 13:11

    Otac nije ništa pogrešio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA