"Osetio sam da me ujeda i kida. Bol je bila užasna": Ispovest Bosanca koji je ubio medveda

Tomić se spasao iz kandži divlje životinje, ali je nastradao – otkinuti su mu levo stopalo i deo potkoljenice

  • 9
Novo Tomić, medved Foto: Avaz.ba

"Krenuo sam predveče na njivu. Da obiđem žito. Skroz pred šumu. Odjednom se medved našao preda mnom. Skočio je i oborio me. Nisam stigao ni da se okrenem, niti da pozovem pomoć. Bilo je užasno.“

Ovako počinje svoju priču za Avaz Novo Tomić iz sela Selačka kod Kotor Varoši, kojeg je pre tri dana napao medved. Tomić se spasao iz kandži divlje životinje, ali je nastradao – otkinuti su mu levo stopalo i deo potkoljenice.

Tomić se nalazi na lečenju u Univerzitetsko kliničkom centru RS u Banjaluci. On za naš list priča da je bio naoružan, ali da nije uspeo odmah pucati na zver. Išao sam da provjerim ko mi uništava zob. Kotor Varoš je poznat po medvedima, ali nisam mislio da će mi se ovo desiti, jer nikad nisam sreo nijednog. Osetio sam da me ujeda i kida. Bol je bila užasna - kaže Tomić.

Dodaje da je medved bio ogroman i da je vagao više od 250 kilograma.

KAO DA SE PLANINA SRUŠILA NA NJEGA 

- U padu mi je ispao i telefon, pa nisam mogao pozvati nikoga. Uspeo sam se nakon kraće borbe dočepati pištolja i opaliti. Medved je kasnije iskrvario nasmrt - priča Tomić.

Deo noge je Tomiću amputiran i lekari ne dozvoljavaju novinarima da s njim razgovaraju u bolničkoj sobi ili da ga slikaju. Plaše se, kaže Tomić, infekcije.

(Telegraf.rs/Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    31. jul 2019 | 23:36

    Sto laksi oporavak.

  • Tamara

    1. avgust 2019 | 06:19

    Koliko vidim Tomic on je srbin kakav bosanac bosancima sebe samo muslimani nazivaju hrvati kad ga neko pita odakle je kaze iz hrvatske a on iz mostara

  • Cava

    1. avgust 2019 | 05:47

    Brate,ziveo,brz oporavak,sacuvao si glavu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA