≫ 

Martina je kondicioni trener, u školi je pitaju zašto svakog dana trči sa bikom, ali ne posustaje

Drugaricama poručuje da je ljubav prema životinjama nešto od čega je ne mogu odvratiti

  • 1
Bik Printskrin: Youtube

Pera Batista i njegova ćerka Martina iz Busovače u BiH ponose se Peranom - bikom od skoro 650 kila koji je u borbama odneo 10 pobeda i nijedan poraz!

Kažu da im je kao član porodice. Ali... Peran nije uvek u štali, on osim dobre hrane traži vežbu i trening po 5 sati dnevno. Treba neko da ga vodi po šumama i stazama, da sa njim trči, a mlada Martina tu ne posustaje, veoma je stroga i sve bi dala za još jednu pobedu u ringu.

- Umorim se, ali šta ću, mora da nam pobedi Peran! Kad pobedi ja skačem od radosti u areni, poljubim ga, plačem od dragosti i drago mi je kad mi ljudi čestitaju, govore "svaka čast, mala si ,a voliš ta goveda" - ispričala je.

Drugaricama poručuje da je ljubav prema životinjama nešto od čega je ne mogu odvratiti. 

- U školi niko to ne voli, ni moja prijateljica, al' zato moje rođake koje dođu iz Austrije, iz Evrope vole - priča Martina.

Kaže, sve čini da Peran ostane neprikosnoven u ringu, ali prihvatila bi i poraz.

- Odemo u štalu, ja i moj tata, pričamo njemu: "Nemoj da nam izgubiš, i ako nam izgubiš, bože moj..." I posluša nas uvek - priča Martina.

A njen tata Pera kaže da od šestoro dece samo Martina voli životinje tako kao on. Desetak godina se bavi profesionalno tim poslom, a svog bika ne bi prodao ni za kakvo blago, iako mu cena raste sa svakom pobedom.

- Kolko god bi ga platili, meni bi bilo žao da ga odvedu ispred kuće. Ja sebi dušu zadovoljim i sav sam srećan kad se vratim s treninga. On (bik) ima i sina od godinu dana - priča Pera.

Martina priznaje da se ranije plašila bikova, sve dok Perana nije odgajila od goveda. Ipak, ne bi smela da zajaše ovog bika.

Peran je, inače, u "lakoj kategoriji" i teško da će premašiti 700 kilograma. Malo li je...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA