Novi incident u Splitu: Huligani napali tamnopute turiste, nazivali ih majmunima i gađali flašama

Poslednjih sedmica u Splitu se dogodio niz nasilnih incidenata

  • 15

Splitski huligani napali su turiste tamnopute boje kože i vikali im da su majmuni, a turista iz Velike Britanije, koji je hteo da ih zaštiti, dobio je šamar nakon čega mu je pozlilo.

Žena koja je svedočila tom događaju ispričala je za portal Index da je videla "dečka tamnopute boje kože kako s društvom trči", a za njima "desetak njih u crnim majicama" kako mu dovikuju da su majmuni i gađaju ih flašama.

Iz policije su portalu potvrdili da se incident dogodio sinoć oko 23 sata, što je okvalifikovano kao narušavanje javnog reda i mira tako što je, kako su naveli, nekoliko za sada nepoznatih muških osoba nasrnulo na nekoliko stranih državljana.

Inače, tamnoputi turisti su državljani Francuske.

Kada je, piše Index, iz apartmana izašao očevidac, 61-godišnji državljanin Velike Britanije, kako bi pomogao napadnutim Francuzima, jedan muškarac mu je udario šamar zbog čega je stranom državljaninu pozlilo.

Odveden je u bolnicu na pregled, ali je odbio hospitalizaciju.

Navodi se da je obavljen razgovor s dvojicom stranih državljana Francuske, 24-godišnjakom i 22-godišnjakom, koji su odbili lekarsku pomoć, kazali su iz policije.

Poslednjih sedmica, inače, u Splitu se dogodio niz nasilnih incidenata.

Pre par dana nepoznati muškarac je francuskom turisti odgrizao uho, mlada Norvežanka završila je sa slomljenim nosom, jer je htela da uđe u taksi, a nožem je izbodeno više ljudi, podseća Index.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pista

    5. avgust 2019 | 15:14

    I sta sad to ima veze sa nama da bi ste to objavili kao vest pa nek to objave francuzi i britanci jer su njihovi drzavljani maltretirani.

  • Dragana

    5. avgust 2019 | 15:28

    Ma da li je moguće?! U splitu, kod tako finih ljudi?! 🤔

  • Tt

    5. avgust 2019 | 15:57

    Hrvate štite ameri i njemacka , mogu oni biti rasisti koliko god hoće .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA