• 3

Detalji utapanja prijatelja u Savi: Ljuba i Cvika došli na odmor, pa doživeli jezivu sudbinu

Cvika i Ljuba su molili za pomoć dok se njihov čamac prevrtao, ali niko nije mogao da ih spasi

  • 3

Tela dvojice muškaraca koji su u subotu nestali kada je njihov čamac potonuo, pronađena su danas u reci Savi kod BijeljineU pitanju su prijatelji Cvika Simić (56) i Ljuba Mićić (56), rodom iz Bijeljine.

Njihova tela su iz reke izvučena u jutarnjim časovima ispod mosta na Rači, odnosno nizvodno kod skele u Jameni, nakon što ih je voda izbacila na površinu, pišu Novosti.

U PU Bijeljina navode da je jedan ribar kod mosta na Rači u vodi uočio leš, što je odmah i prijavio. Svojim čamcem je pratio telo sve do dolaska pripadnika Granične policije BiH koji su ga izvukli iz vode. Identifikacijom je utvrđeno da je reč o Ljubi Mićiću.

Nešto kasnije kod skele u Jameni, uočeno je i drugo telo i identifikacijom je takođe potvrđeno da se radi o Cviki Simiću. U oba slučaja kriminalistička policija je izvršila uviđaj i tela su prevezena na patologiju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Simić i Mićić nestali su u subotu 15.20 kada je, pod nerazjašnjenim okolnostima, došlo do prevrtanja njihovog čamca koji je potonuo u Savu.

Dramatičnu borbu za život s obale je gledao ribolovac Rajo Knežević, koji je u neverici ispričao da ništa nije mogao da učini kako bi ih spasao.

- Bili su nekih 300 metara udaljeni od mene. U jednom trenutku čamac je počeo da se vrti ukrug. Okrenuo se 3, 4 puta i potonuo. Ne mogu da shvatim šta se dogodilo - ispričao je Knežević.

On kaže da je delovalo kao da je penta prevagnula i povukla jednu stranu čamca ka dnu.

- Dva puta sam ih čuo kako dozivaju pomoć, a onda su nestali pod vodom. Ništa nisam mogao da učinim, jer nemam čamac, niti znam da plivam. Ubrzo su došli neki momci s čamcem i zaranjali su i tražili ih, ali ništa nisu pronašli - kaže Knežević.

Za telima su dva dana tragali ronioci kluba "Panteri", Civilna zaštita, Granična policija BiH sa čamcima, te pripadnici bijeljinske Žandarmerije, a korišćen je i sonar.

Nestali Cviko Simić i Ljubo Mićić radili su u Austriji i obojica su došla na odmor u rodnu Bijeljinu. Ljubo je inače blizak rođak gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

- Obojica su iz mog rodnog sela Gradac i s obojicom sa bio u familijarnim, rodbinskim vezama - rekao je Mićić, navodeći da je cela porodica u šoku.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

  • Лицемер

    Скела у Јамени је узводно од моста преко Саве код Ср. Раче а НЕ низводно.

  • Mil

    Zamisli izgubis zivot zbog glupposti, a glupost je ici na reku kao neplivac i ne imati prsluk za spasavanje koji cuva zivot, neodgovornost kosta zivota, a odrasli ljudi koji bi trebali znati da na reci sa camcem moras imati prsluk da nemozes potonuti.

  • Miloje

    Kod nas na Moravi kažu: Koji ..... tražiš kraj Morave kad ne znaš da plivaš... Žalosno i tragično za ove ljude, ali šta neplivači traže na vodi ako ne znaju da plivaju, nikad neću razumeti!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima