• 16

U selu kod Knina ponovo ustaško-nacistički grafiti: Veliko U i svastika preko imena žrtava fašizma

Ovo je treći put ove godine da je isti spomenik unakažen

  • 16

Dan nakon proslave "Oluje" u Polači, selu s većinskim srpskim stanovništvom kod Knina, treći put od početka godine osvanuo je grafit s ustaško-nacističkom ikonografijom.

Kako prenosi portal Novosti, na meti se ponovo našao spomenik poginulim borcima iz Drugog svetskog rata i žrtvama fašističkog terora, na kojem su ispisana dva simbola: slovo ''U'' i nacistička svastika.

Meštani Polače kažu da nisu uplašeni, ali da im nije svejedno zbog učestalog ponavljanja ovakvih događaja.

Prvi grafit sa slovom ''U'' osvanuo je takođe na antifašističkom spomeniku i to nekoliko dana uoči pravoslavnog Božića, dok je krajem juna na polačkoj autobuskoj stanici ispisan grafit "Mi Hrvati ne pijemo vina, nego krvi četnika iz Knina".

Ustaški grafiti Knin

Spomenik je unakažen i pre Božića Foto: portalnovosti.com

Sve dok nadležni organi ne pronađu počinioce, što se u dosadašnja dva slučaja nije desilo, polački Srbi veruju da će se ovakve stvari ponavljati.

VIDEO: Kako je "Oluja" promenila Knin?

(Telegraf.rs/Srbi.hr)

Komentari

  • jablan

    Pa ja neznam sta je to s nama Srbima pa i novinarima i zašto nas sve to čudi ??? Pa Mačka sto koti to Miša lovi zar ne ??? Pa zar smo mi Srb i ostali normalan narod uopšte svjesni ko su sta su Ustaše koljači koji su jedini narod na svetu imali logore za decu i stvarno ne razumem zašto nas sada sve ovo čudi - MENE NE verujte !!! Da začudilo bome da jedne godine ( al ne VERUJEM) prođe bez ustašluka i zastrašivanja Srbskog i ne samo Srbskog naroda u ustašoidnoj im i koljačkoj TZV državi jer oni su kao Amebe koje se hrane tuđim bolom plačom i jadikovanjem jer oni bi izumrli da Srbima ne nanose jad čemer i bol jer to moj je duševna hrana 😡😡😡 Srbi pa probudimo se i dođimo vec jednom sebi krajnje je vreme 🙏🏽🙏🏽🙏🏽

  • Jeretik

    Pa ni ovde se prema žrtvama fašizma ne odnose bolje. Samo je"ikonografija" drugačija.

  • majalena

    Nije bolest sve sto boli

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima