• 2

Teško povređena devojčica (8) na Durmitoru, šetala sa roditeljima i pala niz strminu

Nezgoda se dogodila van pešačke staze, u blizini mesta gde se spajaju veliko i malo jezero

  • 2

Stanje osmogodišnje devojčice, koja je juče pala niz strminu na Crnom jezeru i ozbiljno povredila glavu, nepromenjeno je.

Devojčica je i dalje na odelenju intenzivne nege, nezvanično saznaje TVCG iz Kliničkog centra.

Devojčica je šetajući sa roditeljima na Durmitoru, pala sa litice, teško je povređena i iz pljevaljske bolnice, gde joj je ukazana prva pomoć, helikopterom je prebačena u podgorički Urgentni centar.

Ona je sa roditeljima bila u šetnji a nezgoda se dogodila van pešačke staze, u blizini mesta gde se spajaju veliko i malo jezero.

Devojčica je bila u nesvesnom stanju kada su je roditelji i čuvari NP "Durmitor" čamcem prevezli na suprotnu obalu gde su ih sačekali pripadnici Opštinske službe zaštite i spašavanja i priripadnici GSS.

Ubrzo je pristigla i hitna pomoć pa je transportovana u prvo u Dom zdravlja na Žabljaku, a potom bez zadržavanja u pljevaljsku bolnicu.

Iz Nacionalnog parka Durmitor i Gorske službe spasa apeluju na posetioce da prilikom obilaska planine ne skreću sa markiranih staza, kao i da moraju imati odgovarajuću opremu.

(Telegraf.rs/Volim Podgoricu)

Komentari

  • Gaga

    Ići na planinu, pa šetati neobelezenim stazama sa ko zna kojim opasnostima? I voditi svoje dete da trckara po takvom terenu, izlagati ga direktnoj opasnosti? Jesam li dobro pročitala?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima