Bakir brani Dodika: Ni on, ni ja nismo gubitnici. Besmisleno je da ga opozicija naziva izdajnikom

Kada je reč o dogovoru sa Dodikom u vezi sa NATO putem BiH, Izetbegović je naglasio da je o tom pitanju pronađena sredina

  • 55

Predsednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas da je nedavno postignut Sporazum sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom i HDZ-a Draganom Čovićem predstavio kao važan iskorak ka napretku i konačnom funkcionisanju vlasti, poručivši da zbog toga opozicija u Republici Srpskoj nema razloga da Dodika naziva izdajnikom, prenosi portal Klix.ba.

- Pa ta opozicija je izradila današnji plan za ANP, jer su još formalno u vlasti. Dodik ga samo može prihvatiti kao takvog ili umanjenog, odnosno redukovanog. Tako da je besmisleno da ga oni nazivaju izdajnikom - rekao je Izetbegović, prenosi Klix.

Kako se navodi, javnost najviše zanima šta je dogovor s Dodikom u vezi s NATO putem BiH, a Izetbegović kaže da ne postoje ni pobednik ni gubitnik i da je pronađena sredina.

- Članom 3 sporazuma smo definisali da će se raditi prema Ustavu i zakonu i ranijim odlukama Predsedništva BiH i tu je stvar sasvim jasna. BiH je u MAP-u. I kazali smo da će biti dostavljani planovi u Brisel. Dalje je sada na ostalima koji treba da izrade te planove. Mislim da bi trebalo da se radi na kompromisima, trebalo bi da se rade redukovani planovi, prihvatljivi za sve strane, ali i za sam NATO. Svako dalje detaljisanje će zakovati stvari - kazao je Izetbegović.

- Nije moguće da smo obojica pobedili niti izgubili. Opozicija mora nešto da govori. Pogledajte taj član 3, on je definisan kako sam ga i opisao. Nema govora da sam ja nešto izgubio. Možda nisam sve precizirao. Nije do predsednika političkih stranaka da detaljišu o tim stvarima stvari. Tog dana nismo uspeli to da definišemo, bio sam i s gospodinom Željkom Komšićem. Mi dalje radimo - dodao je Izetbegović.

Predsednik SDA rekao je da sa bošnjačkim članom Predsedništva razgovarao sa američkim ambasadorom u vezi s ANP-om.

- Šefik Džaferović i ja smo razgovarali s američkim ambasadorom o ANP-u, o onome što im nije bilo jasno. Ja sam im dao pojašnjenje koje sam i sada kazao i oni su zadovoljni i naravno da insistiraju na ANP-u - istakao je Izetbegović i dodao da će tek biti pokrenuti pregovori za formiranje Vlade FBiH.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    8. avgust 2019 | 20:18

    Cita li neki srbin ove novine osim nas 5 Nema Imena,Tamare,Nevene!

  • Mile

    8. avgust 2019 | 13:57

    Dok se oni brane , podrzavaju i pljackaju svako svoj narod ,dotle im narodi emigriraju u "omrazenu" Evropu i svijet..Ne znas ko je veci probisvjet od ove trojice koji mrace u BiH !

  • Nema imena

    8. avgust 2019 | 17:44

    Ovde je sve jasno Bakir, je hteo Diplomatiju,odbarnu i bezbednost .Tako vise mu srpski izdajnici ne trebaju i pustio ih niz vodu i sad oni besni sta, ce nego napadat i jednog i drugog zato sto im je jasno da bez Bakira nista ne mogu. A Aca ih sve ponabrajo ko su izdajnici i slazem se sa tim!A Dodik je uspeo u svom cilju da ne udju u NATO i da ovuva Spsku!Ali borba se nastavlja nece je rusti nikad izdajnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA