≫ 

Ubijen starac u Zagrebu, šuškalo se da on i brat imaju mnogo para: Policija traga za dvojicom Srba

Dva brata od 78 i 80 godina živela su u dva odvojena stana

  • 5

Zagrebačka policija od 7. marta traga za dvojicom državljana Srbije (31) i (48), koji su s uhapšenim 53-godišnjakom, takođe državljanom Srbije, opljačkali Zagrepčanina (80) nanevši mu tom prilikom teške povrede usled kojih je naknadno preminuo.

Banda je nešto iza ponoći upala u kuću dva brata, 78-godišnjaka i 80-godišnjaka, koji žive u odvojenim stanovima. Saznali su preko prijatelja iz kriminalnih krugova da stariji brat u jednoj od soba skriva veću količinu novca.

Razbojnici su prvo upali u stan mlađeg brata koji je spavao. Uhapšeni 53-godišnjak ga je verovatno držao na nišanu da bi ostao u sobi i da se ne bi povikao i upozorio brata na pljačkaše. Za to vreme dva razbojnika pozvonila su starijem bratu.

Čim im je otvorio vrata, dočekala ga je šaka u glavu, a kad je pao na pod, još nekoliko puta su ga udarili. U trenutku kada su ga prvi put pitali gde je novac, 80-ogodišnjak je već bio sav krvav, ali isprva nije želeo da odgovori, tvrdio je da ne zna o čemu govore. Razbojnici mu nisu poverovali i počeli su da kopaju po ormarima, policama, fiokama, dizali su madrace... Budući da novac nisu uspeli da pronađu, vezali su starca za sto i nastavili da ga udaraju i muče kako bi im otkrio gde ga je sakrio. Sve to potrajalo je gotovo sat vremena, nakon kojih se starac slomio te im je, kako bi ga pustili na miru, napokon priznao gde drži gotovinu. Nakon što su uzeli novac, razbojnici su ga više puta udarili u glavu kako bi izgubio svest, a potom su otišli po trećeg člana koji je pazio na mlađeg i pobegli su.

Tek nakon što su pobegli, 78-godišnjak je pohitao do brata i našao ga bez svesti, zavezanog, krvavog i s brojnim prelomima. Uspeo je da pozove policiju i Hitnu pomoć koja je izmrcvarenog muškarca prevezla do KBC-a Sestre Milosrdnice.

Prema informacijama hrvatskih medija, nikad se nije oporavio od nanetih povreda i više nije samostalan. Početkom juna su ga u teškom stanju prebacili u drugu bolnicu na oporavak gde je nažalost krajem tog meseca preminuo.

O tome šta je prethodilo zverskom razbojništvu i kako je bio zamajan tokom ovog čina, progovorio je mlađi brat.

- Jednom čoveku sam naivno pozajmio mnogo novca. Nikad to nije vratio i ne znam gde je. Valjda je mislio da i brat skriva novac, pa su tako oni došli do nas - rekao je 78-ogodišnjak za "24 sata.hr".

Prvi put su došli kod njih početkom marta kad su u gluvo doba noći pozvonili rekavši da im se pokvario auto. Vratili su se praveći se da su došli da se zahvale na pomoći.

- Prvo su bila sva trojica tu, kao da mi zahvale što sam im pomogao s autom. Zapalili su cigaretu, a onda je taj jedan poslao drugu dvojicu da odu po auto. Pričao je sve vreme, pa nisam čuo da me brat zove ili zapomaže - rekao je 78-ogodišnjak.

Zagrebačka policija je o celom događaju javnost obavestila juče, nakon što su uspeli da identifikuju razbojnike i uhapsili jednog od njih.

(Telegraf.rs/24sata.hr/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strasno je to..

    8. avgust 2019 | 22:38

    ali bas Srbi i uvek Srbi ???? Ili Srpski drzavljani , sto moze biti svako ?

  • Kunta Kinte

    8. avgust 2019 | 23:43

    ...traga za dvojicom policajaca, koji su prerušeni u lopove upali i naprravili haos. A predhodno u dnevnoj smeni, na poslu, sagledali situaciju i napravili plan pljačke.

  • Sifobuco

    10. avgust 2019 | 16:51

    Uvek su im srbi krivi.....paranoja se zove bolest

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA