≫ 

Najuspešniji crnogorski planinar poginuo tokom ekspedicije

Milan Radović je poginuo pošto je sa klupskim kolegom Aleksandrom Đajićem, koji je nepovređen, sišao sa vrha u bazni kamp C 4

  • 10
Milan Radovic Foto: Facebook/Milan Radovic

Jedan od najuspešnijih crnogorskih planinara Milan Radović (49) poginuo je juče tokom ekspedicije "Pik Pobeda" u planinskom masivu Tjan Šen.

Radović je poginuo nakon što je sa klupskim kolegom Aleksandrom Đajićem, koji je nepovređen, sišao sa vrha u bazni kamp C 4.

Radović i Đajić su na vrh visok 7. 439 metara krenuli 20. jula, a ekspedicija je organizovana povodom 10 godina postojanja planinarskog kluba "Visokogorci Crne Gore".

U svojoj planinarskoj karijeri Radović je bio član više planinarskih klubova u Crnoj Gori i inostranstvu. U PSK „Komovi“ je obavljao dužnost člana Upravnog odbora i Tim lidera za visokogorstvo i alpinizam, za koje vreme je ovaj klub postigao najznačajnije rezultate. Jedan je od osnivača Planinarskog kluba "Visokogorci Crne Gore".

Bio je načelnik Komisije za planinarstvo, alpinizam i ekspedicije Planinarskog saveza Crne Gore. Rekreativno se bavio slobodnim penjanjem, kanjoningom i speleologijom. Bavio se planinskim i uličnim trčanjem. Trčao je "ultra trail" deonice, kao i maratonske discipline.

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    10. avgust 2019 | 09:46

    Pa baš je uspešan.

  • vitez

    15. avgust 2019 | 19:37

    Čovek je završio Pravni fakultet, oženjen ima četvero dece, ovim se bavio iz hobija, nikome nije nnosio štetu. Najbolje da je bio u nekom "klanu" za njega bi se više čulo.Ostalo sve je sudbina.

  • lea

    10. avgust 2019 | 08:18

    Po usima se covjeku vidi koliko ce ziveti , velike usi dugovecan a male jbg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA