• 23

Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo prijavu protiv Vlade Georgieva zbog pesme "Tamo daleko"

Nastup Georgieva okarakterisali su kao ispoljavanje nacionalističkih poruka i negiranja crnogorskog identiteta

  • 23

Crnogorsko Ministarstvo kulture saopštilo je da će podneti prijavu protiv Vlade Georgieva, organizatora manifestacije "Trg od ćirilice" koja je održana u Herceg Novom, i poručilo da smotre kulture ne smeju da budu izgovor za organizaciju nacionalističkih skupova, a posebno kada se njima negira crnogorski identitet.

Manifestaciju “Trg od ćirilice”, koju je u Herceg Novom u utorak zvanično organizovala Mitropolija crnogorsko primorska, obeležio je nastup Gerorgijeva, koji je pevao "Tamo daleko" i "Crna Gora i Srbija to je jedna familija".

Iz Ministarstva navode da su putem raznih multimedijalnih sadržaja svi mogli da vide na koji se način krši čitav niz zakonskih odredbi, i to na manifestaciji javnog karaktera.

- Isticanje simbola drugih država, skrnavljenje zvanične himne Crne Gore uz gotovo nezaobilazne političke i nacionalističke poruke, samo su neki od elemenata zbog kojih će Ministarstvo kulture protiv organizatora koncerta podneti prijavu pred nadležnim organima - navodi se u saopštenju, prenosi RTCG.

Na programe kakav je bio onaj u Herceg Novom Ministarstvo kulture i država Crna Gora, kako se navodi, neće ćutati - naprotiv.

- Svako kome koncept "manifestacija kulture" bude paravan za nacionalističke poruke i kršenje zakona od sada će odgovarati u skladu sa propisima ove države - stoji u saopštenju.

Iz Ministarstva su pozdravili odluku Opštine Budva da nakon oštrih reakcija crnogorske javnosti odustane od organizacije koncerta trubača iz Guče.

Organizatori skupa u Herceg Novom su saopštili da su prikupljena novčana sredstva namenjena obnovi manastira Banjska na Kosovu i Sv. arhangela Mihaila na Miholjskoj Prevlaci.

(Telegraf.rs/FoNet)

Komentari

  • Kiza

    Ovde cu da kazem svaka cast Vladi ali sta vam nije jasno???Nije to Srbija pa da se puste zene u crnom da rade sta hoce,da se izda sve sto je srpsko,gospodo iz Srbije u vama je problem,krenite iz svog dvorista,rjesite se komunizma koji je Srbe najvise unistio,okrenite se sebi i ne dajte da vas pljuje svaka susa (Ceda,Vesna,Natasaa itd)

  • flamantes

    Nije zbog pjesme Tamo daleko, već zbog skrnaljenja himne i isticanja tuđih zastava. U svakom slučaju Vlado pozdravi se sa Crnom Gorom, nikad više.

  • Ja

    Stogo Crnogorska, da je pameti da niko ne ide u CG. Uvesti izlazne takse iz Srbije ka CG. Zalosno a bili su nam braca

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima