• 26

Srbin 27 godina čuvao Kuran iz srušene banjalučke džamije: Muslimani kažu da im je ovo jedino ostalo

Pronašao je ovaj Kuran nakon rušenja vrbanjske džamije 1993. godine

  • 26

Kuran iz džamije u banjalučkom naselju Vrbanja, jedini sačuvani pisani trag nakon rušenja ove bogomolje u proteklom ratu, biće vraćen tamo gde pripada i to nakon što se javio čovek koji ga je čuvao proteklih godina.

Srbin iz Banjaluke, koji je želeo da ostane anoniman, 27 godina čuvao je ovaj primerak Kurana koji je pronašao nakon rušenja vrbanjske džamije 1993. godine.

Na Kurban bajram vratio ga je potpredsedniku Saveza za bolju budućnost Admiru Čavki, koji takođe živi u Vrbanji.

- Spletom niza okolnosti ova časna knjiga je došla u ruke Banjalučanina koji ju je sve ove godine čuvao u svom domu. Ovo je ujedno jedini pisani trag koji je preživeo rušenje džamije 1993. godine. Bolji poklon povodom Kurban-bajrama nismo mogli dobiti. U svakom zlu vremenu postoji oni koji drugačije razmišljaju. Počastvovan sam činjenicom da je vraćen upravo u moje ruke - rekao je Čavka.

VIDEO: Deo iz svete knjige napisao na semenu od smokve, a tek da vidite kakav je materijal koristio

(Telegraf.rs/ Fonet)

Komentari

  • Kiza

    Uopste nije biko potrebe za paljenjem i rusenjem vjerskih objekata!!! A da vas pitam,koliko ima crkvi u islamskin zemljama na bliskom istoku???

  • Sajla

    Ne ponovilo se nikada više. Dok je bilo SFRJ obišao sam je uzduž i popreko i imao prijatelje u: Kopru, Mariboru, Ljubljani, Zagrebu, Karlivcu, Zadru, Splutu, Sarajevu, Kaknju, Tuzli, Skoplju, Tetovu, Kičevu,..... i bio gost i bili mi u goste mnogi ljudi. Sve je tužna prošlost a danas nam sudbinu kroje neki golobradi šiljokurani, koji ne znaju šta je život i njegova lepota. Samo se priča o mržnji, neprijateljstvu, krvoproliću,... Dokle više. Treba pozatvarati sve zagovornike ratova, masovnog uništavanja, naoružavanja, gladi, izazivače epidemija i ostale idiote, kretene i morone, svuda u svetu. Ali narod je najveća stoka.

  • Caki

    Nisam ga vratio da bi se neka stranka afirmisala. Vratio sam ga sto sam zelio. Nikada nisam bio u stranci niti cu biti. Hvala ako objavite.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima