• 1

Oporavljaju se deca otrovana na Hvaru: Petogodišnjak i njegova sestra skinuti sa respiratora

Tri dana su bili na aparatima za disanje

  • 1

Dobre vesti stižu iz splitske bolnice - lekari su malene Italijane otrovane ugljen monoksidom na jahti Atlantia uspešno skinuli sa respiratora.

Nakon tri dana, petogodišnjak i njegova 14-godišnja sestra, koji se leče na Jedinici intenzivnog lečenja dece u KBC-u Split, dišu samostalno, piše Slobodna Dalmacija.

Podsetimo, magnetna rezonanca glave koja je u sredu urađena kod dece pokazala je i kod dečaka i kod devojčice određene promene na mozgu, a te promene su nastale kao posledica udisanja ugljen monoksida.

Podsetimo, petoro ljudi je prevezeno u splitsku bolnicu nakon što se na jahti otrovala ugljen monoksidom. Troje odraslih je stabilno, ali su brat (5) i sestra (14) tri dana bili u kritičnom stanju. Otkazivali su im vitalni organi i borili su se za život.

Muškarac koji je preminuo na jahti u Hvaru je italijanski menadžer Euđenio Vinci (57), a svi putnici koji su se otrovali na brodu su sa Sicilije iz grada Sant'Agata di Militeljo. Bio je oženjen Manuelom Fjaskonaro s kojom je imao sina. S njim je na brodu bio i Bruno Mankuzo, bivši senator i aktuelni gradonačelnik Sant'Agata di Militela.

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija)

Komentari

  • JC

    Pa zna li iko čija su djeca, ko su roditelji, je li umrli muškarac otac djece ili..?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima