• 23

Crna Gora potvrdila: Albanska policija je prisutna u Beranama

Službenici granične policije Albanije prethodnih dana boravili su na teritorijama opštine Andrijevica i Berane

  • 23

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore potvrdilo je informaciju da su meštani crnogorskog sela Đuliće primetili prisustvo albanske policije na teritoriji opštine Andrijevica.

- Granična policija Republike Albanije boravila je na teritoriji Crne Gore na osnovu sporazuma dve države - navodi se u odgovoru koji je poslat Tanjugu iz MUP-a Crne Gore, a nakon informacija koje su se pojavile u medijima o tome da je uočeno prisustvo službenika albanske policije na teritoriji Crne Gore.

Kako se navodi, službenici granične policije Albanije prethodnih dana boravili su na teritorijama opštine Andrijevica i Berane, u pograničnom delu prema Albaniji, a što je u skladu sa sporazumom dve države.

- Napominjemo da postoji uredna evidencija na Graničnom prelazu Grnčar o ulasku i izlasku pomenutih službenika i vozila, kao i o vremenskom periodu njihovog zadržavanja u pograničnom delu naše države - navedeno je u odgovoru.

Iz crnogorskog MUP navode da službenici Uprave policije, u skladu i sa drugim međudržavnim sporazumima, imaju višestruku i kvalitetnu saradnju sa graničnom policijom Albanije, koja se ogleda u brojnim kontaktima i zajedničkom radu u Zajedničkom centru za policijsku saradnju u Plavu, redovnim sastanima na centralnom, regionalnom i lokalnom nivou, kao i u radu zajedničkih graničnih patrola Crne Gore i Albanije.

Pogledajte video: Vozilo opštine Barajevo snimljeno na parkingu plaže u Crnoj gori

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Дејан Младеновић

    шиптари и црногорци јако слични: живе на нивоу племенске заједнице

  • RICINUS

    A što nekažete ništa im nemožete šećaju po crnoj gori ko po albaniji

  • Др

    Аман , зашто се то нас тиче!Нека раде шта хоће, њихова држава, њихови закони, њихов Мило...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima