• 2

Uhapšena Katica Janeva: Makedonska specijalna tužiteljka u pritvoru zbog afere Reket (VIDEO)

U slučaju "Reket" za sada su optuženi samo makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 i Zoran Milevski

  • 2

Makedonski MUP je potvrdio da je po nalogu skopskog tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju, danas privedena šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

Prema pisanju sajta makedonske televizije Sitel, u MUP-u Severne Makedonije kažu da će sve dodatne informacije u vezi ovog slučaja saopštiti tužilaštvo.

Javno tužilaštvo Republike Severne Makedonije najavilo je da će održati konferenciju za medije u vezi predmeta Reket, navode makedonski mediji.

Katica Janeva

Katica Janeva Printskrin: Youtube/Неделник Република

Prema informacijama Alsat M televizije, pored Janeve danas je privedeno dvoje političara koji su povezani sa slučajem Reket, ali za sada njihova imena nisu otkrivena.

U slučaju "Reket" za sada su optuženi samo makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 i Zoran Milevski, koji su od skopskog biznismena Jordana Kamčeva iznudili više od milion evra u zamenu za oslobađanje iz pritvora.

Inače, rešenje za oslobađanje Kamčeva iz pritvora je morala da odobri upravo šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva.

U prisluškivanim razgovorima između Boki 13 i Kamčeva koje je objavio italijanski list "La Veritas", čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši mu "da ne brine i da će sve biti ok".

Janeva je juče, nakon ispitivanja u skopskom tužilaštvu, rekla da ne oseća krivicu, te da će tok postupka pokazati da ona nije umešana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • mbs

    Fala Katici shto je ubila Makedoniju u pojam

  • Cvrle

    Katica ce biti kolaterala jer ce Zaev svu krivicu da prebaci na nju kao da on nema nikakve veze!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima