ONI RUŠE GRANICE: Deca iz celog regiona zajedno u novom projektu

Prvi put „zlatna“ deca iz celog regiona zajedno u projektu „Ready for School“.

  • 4
„zlatna“ deca Foto: Promo

Mladi, pametni, uspešni, jedinstveni, kul, autentični – tako bi se mogla opisati „zlatna“ deca koja su ovog leta ujedinila region učešćem u novom projektu. U pitanju je projekat Ready for School koji je u Beogradu okupio najuspešnije učenike iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Bugarske i Rumunije.

Pijanistkinja Una Miljuš iz Srbije sa samo 7 godina osvojila je Šopenov zlatni prsten, dok se danas može pohvaliti brojnim drugim priznanjima sa međunarodnih takmičenja. Petar Rakočević je petnaestogodišnji robotičar iz Crne Gore i jedan od članova nacionalnog Olimpijskog tima. Aleksandra Roljić, predstavnica Bosne i Hercegovine, atletičarka je koja drži juniorski nacionalni rekord na 400m. Petra Krušelj je osamnaestogodišnja plesačica iz Hrvatske i državna šampionka u nekoliko plesnih kategorija. Martin Kopčev, zlatni olimpijac iz Bugarske, sa samo 17 godina ima kolekciju medalja iz oblasti matematike i informatike na kojoj bi mu pozavidele i mnogo starije kolege. Graciozna balerina Badea Bjanka Andrea dolazi iz Rumunije i pobednica je Youth America Grand Prix takmičenja u baletu, svetski priznate baletske manifestacije, dok je Anže Hribar, gimnastičar iz Slovenije, jedan od najmlađih članova nacionalnog tima.

„zlatna“ deca, Una Miljuš Foto: Promo

Svojim uspesima, ali i neverovatnom energijom koju šire gde god da se pojave, tinejdžeri iz regiona koji su uzeli učešće u projektu potpuno su zaslužili epitet BUZZ Golden Kids, što je i glavna tema projekta. U intervjuu koji je tim povodom snimljen, otkrili su kako im polazi za rukom da sa tako malo godina imaju toliko uspeha, šta je to što ih čini jedinstvenim, a ujedno dokazali da su i oni samo deca koja se spremaju za novu školsku godinu i nove životne uspehe. Poledajte video snimljen u projektu Ready for School koji je dokaz da granice ne postoje kada govorimo o istinskim ljudskim vrednostima.

Projekat Ready for School organizovao  je Buzz Sneaker Station, sneaker koncept koji posluje u devet zemalja regiona, sa ciljem da skrene pažnju na uspešne klince iz regiona i pokaže da su pamet, uspeh, posvećenost i ljubav prema onome što radite vrednosti koje se i te kako cene.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    21. avgust 2019 | 17:59

    Rušili su Srbi u prvom i drugom ratu granice (oslobađali Jugoslaviju) i skupo to platili devedesetih.

  • Salamander

    21. avgust 2019 | 16:12

    Svi zajedno na jednom mestu,lepo za cuti i videti.

  • .

    21. avgust 2019 | 15:37

    Problem je sto takvi klinci i tinejdzeri nemaju prostor u novinama i vestima i ako smem da se kladim da je mnogo vise onih koji bi ovo podrzavali nego sto je ovih iz rijaliti svetova. Problem je sto nemaju prostor u medijima kao danasnje licnosti sa Balkana,sa kupljenim dkplomama fakulteta, starletama koje postaju pevacice i tako sve u krug. Muskima koji glume muskarce a zapravo muskarca u sebi nikad nisu imali, takozvani ljudi od skandala. E zato njihova zelja da pokazu ono sto je najvrednije zapravo na Balkanu nikad ne dodje dalje od jednog naslova u novinama. Niko danas ne voli da cuje pametne, inteligentne ljude, jer oni mogu da promene sve, takvi se sklanjaju u stranu i nisu opasni ni po koga(na oe sto nam prave od zivota to sto nam prave mislim pod tim za koga su opasni)... A to jr realnost Balkana, nemam nista protiv svako zaradjuje novac kako ume i zna, al lad neko vidi od mladjih da se neko skine go i za to zaradi mesecno 3000e u ovoj zemlji zasto bi onda ucio i zavrsavao skole godinama i godinama imao odricanja neka kad svd to moze prosto. I u starom Rimu je prostitucija bila sraman zanat, 21.vek ispade to posao kojeg se ne treba stideti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA