Dodik poručio da niko neće zaustaviti narodnu integraciju RS i Srbije: Prošlo je vreme strahovanja

Srbija i Republika Srpska bez oklevanja pokazuju svoju saradnju na najbolji mogući način - rekao je Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da niko neće zaustaviti narodnu integraciju Republike Srpske i Srbije.

Dodik je to rekao na 54. Kočićevom zboru u Stričićima na Manjači i naveo da je prošlo vreme strahovanja od visokih predstavnika i rigidne međunarodne zapadne zajednice, prenosi RTRS.

On je istakao da Srbija i Republika Srpska bez oklevanja pokazuju svoju saradnju na najbolji mogući način.

- Srbija je u poslednje dve godine dala Republici Srpskoj bespovratno 32 miliona evra za različite infrastrukture projekte širom Srpske - rekao je Dodik i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za tu pomoć.

Milorad Dodik

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema njegovim rečima, RS i u opštinama u Federaciji BiH, koje su većinski naseljene srpskim stanovništvom, Srbija gradi bar po jedan objekat, što je želja predsednika Vučića da Srbija na taj način bude prisutna i na ovim prostorima.

Govoreći o obeležavanju 54. Kočićevog zbora, u čast narodnog tribuna Petera Kočića, Dodik je rekao da su ovo dani u kojima se Srbi okupljaju da bi obeležili osnovne ideje slobode, što je, kako je rekao, ključna reč srpske istorije.

- U potpunosti shvatam Kočića tek sada kada sam otišao u Sarajevo ovih 10 meseci i koliko je aktuelno i danas njegovo poimanje i prikaz položaja koji se ničim nije suštinski promenio, osim što su sada neke druge ličnosti na istorijskoj sceni - rekao je Dodik.

On je dodao da su Srbi davno naučili da samo gde imaju svoju državu imaju i slobodu, a ako nemaju državu onda im se desi Jasenovac ili etničko čišćenje koje se desilo u Hrvatskoj i značajnom delu Federacije BiH.

Kako je ocenio, Srbi u Hrvatskoj su danas izloženi maltretiranju i diskriminaciji, koja je "sistematska i zadojena u nameri da se i ono malo Srba što ih je ostalo etnički očisti", što se, kako je naveo, nedavno moglo videti i u Kninu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Ruske i Kineske baze hitno.

  • Buki

    Umni Rimljani I Grci su govorili: Mani se politike kada u njoj pocinjes da uzivas.

  • Triger . Uskokovic NACELNIK

    Ogroman je...Kako su ono bese zvali M Bojanica ?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima