Još jedan napad na turiste u Hrvatskoj: Obezbeđenje noćnog kluba brutalno pretuklo 5 mladih? (FOTO)

Grupu od petoro turista, od toga četvoro iz Austrije, te jednu hrvatsku državljanku, u noći s petka na subotu brutalno je napalo obezbeđenje poznatog noćnog kluba

  • 15
Pretučeni Austrijanac u Hrvatskoj turista Foto: Index.hr

Grupu od petoro turista, od toga četvoro iz Austrije, te jednu hrvatsku državljanku, u noći s petka na subotu brutalno je napalo obezbeđenje poznatog noćnog kluba, koji se nalazi u uvali Stipanska na Paklenim ostrvima pored Hvara. To je još jedan u nizu napad na strane turiste u Hrvatskoj koji su učestali ove sezone.

Austrijski državljanin F.U. (34) ovog petka nalazio se u društvu prijateljice iz Hrvatske koja studira u Beču, prijatelja P.S. (31), te njegove dve sestre bliznakinje (26). Bio je to peti dan njegovog boravka na Hvaru u kom letuje poslednjih petnaestak godina.

Te večeri su se nalazili u klubu koji se nalazi u gradu Hvaru, a kada se klub zatvorio odlučili su da odu na ostrvce u uvali Stipanska, gde se nalazi noćni klub na plaži koji ima dozvolu za rad tokom cele noći.

Pretučeni Austrijanac u Hrvatskoj turista Foto: Index.hr

Na ulazu su pitali mogu li besplatno da uđu, jer im je rečeno da posle nekog sata to mogu, na šta im je devojka na vratima rekla da se vrate za oko pola sata.

To su i učinili, ali su ih u 3.30 sata na vratima sačekala dvojica muškaraca koji su im rekli da je ulaz 150 kuna za njih petoro. Počeli su da vade novac, ali je obezbeđenje potom reklo: "Sada je ulaz 200 kuna".

Na to su odlučili da neće ni da uđu u klub, krenuli su nazad, a P.S. im je na odlasku dobacio na engleskom jeziku da su korumpirani. Potom je jedan od napadača krenuo za njima i prvo napao P.S. Udario ga je u lice, a potom su mu se pridružili i drugi članovi obezbeđenja.

Pretučeni Austrijanac u Hrvatskoj turista Foto: Index.hr

- Moje sestre su vikale, bio sam u šoku, nisam znao šta da radim, sagnuo sam se da se zaštitim i pokušao da se branim, tri puta su me bacili na pod, jedan mi je stavio ruke oko vrata - rekao je P.S. koji ima modrice po celom telu.

U medicinskoj dokumentaciji, u koju je Index imao uvid, stoji kako F.U. ima slomljen nos, zadobio je povrede glave, te mora na lekarsku kontrolu nakon tri-četiri dana. P.S. ima kontuziju grudnog koša, povrede na očima i usnama.

- Dvadeset godina letujem na Hvaru i nikad nisam imao sličnih iskustava. Ne znam hoćemo li da ostanemo tu, zavisi šta će da bude dalje i kako će policija da postupa - rekao je F.U. dodavši da je policiji sve prijavljeno.

Pogledajte video: Kombi pun migranata sleteo u reku u Hrvatskoj, poginula žena

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    26. avgust 2019 | 09:56

    Ma vazi.....da niste bili razvaljeni od alkohola, verovatno ne bi ni bilo problema.

  • Eto

    26. avgust 2019 | 10:08

    Ako su stranci nisu beli medvedi

  • Срб

    26. avgust 2019 | 11:21

    Тко преживи хрватску нека се јави

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA