≫ 

Otkriveno ko je napao srpskog povratnika invalida u Hrvatskoj: Državni službenik i poznati spasilac

Škalamera kategorički negira da je pretio Dobrivoju Arsiću na nacionalnoj osnovi, kao i to da je isticao rasnu netrpeljivost prema bilo kojoj osobi

  • 11
Dobrivoje Arsić Foto: SNV

Matko Škalamera(42), načelnik Područne kancelarije za zaštitu i spasavanje Rijeka, juče je priveden na ispitivanje u ranim jutarnjim satima u Opštinsko državno tužilaštvo zbog sumnje da je prema Dobrivoju Arsiću (70) počinio kaznena dela pretnje i telesne povrede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti.

S obzirom da se u prostorijama Tužilaštva u pratnji advokata Arsena Stipinovića i Duška Miočića zadržao više od sat vremena, može se pretpostaviti da je osumnjičeni Škalamera iznosio aktivnu obranu.

Prema nezvaničnim informacijama, Škalamera kategorički negira da je pretio Dobrivoju Arsiću na nacionalnoj osnovi, kao i to da je isticao rasnu netrpeljivost prema bilo kojoj osobi.

Osumnjičeni Škalamer tereti se da je oštećenom Dobrivoju Arsiću zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne pretnje.

Policija nadalje navodi kako je reč o državnom službeniku koji je od 1. januara iz Državne uprave za zaštitu i spasavanje preuzet u Direktorat civilne zaštite. U skladu se Zakonu o državnim službenicima biće udaljen iz službe.

Reč je o Matku Škalameri, dugogodišnjem iskusnom članu spasilačke ekipe riječke Gorske službe spasavanja, vrhunskom alpinisti, osobi koja je do sada iz životne ugroženosti spasila mnoge ljude u nevolji.

(Telegraf.rs/novilist.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dk

    26. avgust 2019 | 09:24

    Kompleksasi ...sjedne strane mi ih bas zao, oni su totalno izgubljena nacija. Niko ih nevoli a najmanje EU

  • Јасмина

    26. avgust 2019 | 09:46

    Најгори су они који се крију иза маске добротвора

  • DARKO 100%

    26. avgust 2019 | 09:31

    Zlocini koji nisu kaznjeni u proslosti dobiju vetar u ledja da mogu i u buducnosti to da rade,nekako sve je isto ili slicno samo je upokavano u drugu ambalazu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA