≫ 

Uhapšeni napadači na Srbe u kafiću kod Knina

Desetak maskiranih napadača vređalo je i pretuklo goste kafića srpske nacionalnosti u Uzdolju kod Knina 21. avgusta

  • 10
Biskupija, Knin, napad Maskirani napadači demolirali kafić i pretukli nekoliko osoba srpske nacionalnosti; Foto: Feral.news

Napadači na srpske civile u kafiću kod Knina koji su ranije identifikovani, uhapšeni su i privedeni u policijsku stanicu u Šibeniku, piše Večernji list.

Desetak maskiranih napadača napalo je goste u kafiću u Uzdolju kod Knina koji su napadnuti uz psovke jer su gledali utakmicu Jang Bojs - Crvena zvezda i navijali za srpski klub.

Slučaj je okarakterisan kao krivično delo iz mržnje i izazivanje nereda, a krivcima preti kazna zatvora od šest meseci do maksimalno 5 godina zatvora.

Podsetimo, prošle srede dogodila su se dva napada na goste kafića srpske nacionalnosti koji su gledali prenos utakmice beogradskog kluba, u Đevrskama i u Uzdolju. Napadači u Đevrskama vređali su prisutne na nacionalnoj osnovi, razbijajući pritom flaše i inventar. No, njih su vlasnik kafića i gosti identifikovali, te ih je policija brzo privela. Radi se o 28-godišnjaku i 25-godišnjaku. Policija je u vezi sa tim događajem podnela pet prekršajnih i jednu krivičnu prijavu.

Međutim, napad u Uzdolju bio je daleko ozbiljniji i brutalniji. U lokal je tada upalo desetak napadača s fantomkama na glavama. Bili su oboružani palicama, letvama, a jedan od njih je imao i mačetu.

Desetak je napadača s "fantomkama" ušlo je u lokal s ciljem razbijanja inventara i povređivanja gostiju, prenosi "Jutarnji list". Da je napad bio isplaniran dokazuju i automobili koja su ostavili malo dalje od kafića.

Osim rušenja predmeta u kafiću, fizički su napali prisutne, te povredili nekoliko osoba. Najteže je stradao 17-godišnjak koji je neko vreme bio zadržan na lečenju u kninskoj bolnici. Ovaj je događaj je okarakterisan kao krivično delo izazivanja nereda, počinjeno iz mržnje, pa napadačima preti kazna do pet godina zatvora.

Za sada nema informacija da li su privedeni pripadnici neke navijačke grupe.

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    27. avgust 2019 | 23:17

    Da ih pohvale za to su ih i priveli....

  • HAJ

    27. avgust 2019 | 23:15

    Ma pustice oni njih bice oni na kraju heroji.Sramota ze takvo ponasanje vlasti.

  • Bgd 011

    27. avgust 2019 | 23:11

    Tresla se gora, rodio se miš. Biće pušteni u najkraćem roku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA