≫ 

Tramp kao Supermen? Kip predsednika SAD nikao u slovenačkom selu, u očima mu se ogleda "žestina"

Umetnik ove kreacije navodi da spomenik predstavlja provokaciju, zato što je svet pun populizma

  • 0
Donald Tramp, statua Slovenija

Foto: Profimedia/Tomaz Schlegl

Drveni spomenik američkog predsednika Donalda Trampa neočekivano je iznikao u jednom selu u Sloveniji, domovini njegove supruge Melanije Tramp.

Navodeći da je spomenik visine preko sedam metara sagrađen u mestu Sela pri Kamniku, oko 30 kilometara severoistočno od Ljubljane, "Vašington post" piše da je predsednik Tramp konačno dobio spomenik u domovini svoje supruge, ali i da je moguće da mu se neće svideti.

 

List piše da je na spomeniku Tramp prikazan odeven u plavo odelo sa crvenom kravatom, kao i da se u njegovim plavim očima ogleda "žestina" u pogledu.

Trampova desna ruka uzdignuta je sa stegnutom pesnicom, a cela statua, kako navodi list, liči na "božićnu krckalicu za orahe".

Čini se, takođe, da statua još nije dovršena, s obzirom da su na njoj i dalje postavljene merdevine, dok je u blizini vidljiva gomila drvene građe, navodi "Vašington post".

Statua je postavljena preko puta lokalne vatrogasne stanice, na maloj raskrsnici na putu koji meštani koriste za odlazak na svoje poslove u Ljubljanu, dodaje američki list.

Čovek koji je osmislio statuu i koji je dao intervju za lokalnu televiziju Kanal A, ali i koji nije imenovan, kaže da je imao ideju da Trampa predstavi u stilu Supermena ili čuvene njujorške Statue slobode, piše "Vašington post".

 

Umetnik, kome je grupa mladih ljudi pomogla u izgradnji statue, rekao je u televizijskom intervjuu da spomenik "predstavlja provokaciju, zato što je svet pun populizma", prenosi "Vašington post".

Navodeći da su o Trampu u Sloveniji mišljenja podeljena, vašingtonski dnevnik piše da ga mnogi Slovenci poštuju, naročito zbog toga što je njegova supruga postala najpoznatija ličnost iz Slovenije.

List piše i da je statua postavljena tako da Trampovo lice gleda u pravcu Melanijinog rodnog sela Sevnice, koje je napustila kao mlada devojka kako bi se posvetila karijeri manekenke.

VIDEO: Pogledajte izbliza i spomenik Melaniji Tramp, koji je postavljen nasred pašnjaka u Sloveniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA