Poslanica HDZ-a u Evropskom parlamentu slavila osnivanje Herceg-Bosne, pa obrisala objave sa mreža

Nakon kritika koje su usledile i nakon što je poostala svesna da takve objave mogu da joj naštete s obzirom na poziciju, Zovko je obrisala svoja izlaganja

  • 4
željana zovko, objava, herceg-bosna Objava Željane Zovko o Herceg-Bosni koju je kasnije izbrisala; Printscreen: Twitter/Željana Zovko

Zastupnica HDZ-a u Evropskom parlamentu Željana Zovko objavila je i petak na društvenim mrežama status kojim slavi, kako je navela, "26-godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne". Nakon kritika koje su usledile i nakon što je poostala svesna da takve objave mogu da joj naštete s obzirom na poziciju, Zovko je obrisala svoja izlaganja.

- Vođeni nemerljivim domoljubljem danas s ponosom obeležavamo 26-godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne, kamena temeljca obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH - napisala je poslanica u Evropskom parlamentu.

Na Fejsbuku je bila nešto opširnija, s obzirom na to da ta društvena mreže nema ograničenja slovnih znakova i karaktera. Ta objava takođe je uklonjena sa njene stranice.

- Hrvatska Republika Herceg-Bosna nastala je 28. avgusta 1993. kao nastavak tadašnje Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne osnovane 18. novmebra 1991. godine. Hrvatska Republika Herceg-Bosna dala je veliki doprinos u borbi za jednakost hrvatskog naroda u BiH uz očuvanje identiteta sva tri konstitutivna naroda, te je tokom svog postojanja značajno doprinela u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Prisećamo se svih onih koji su svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne, a posebno onih koji su svoje živote utkali u oltar Domovine. Večna Vam slava i hvala! - napisala je.

(Telegraf.rs/24sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosanac

    30. avgust 2019 | 17:59

    Ova poslanica je na strani fasista tj okupatora zemlje, hitlera i njihovih ulizica pavelica i ustasa. Boli Neretva i Sutjeska jos uvijek. Nece vam to proc budite sigurni.

  • Mako

    30. avgust 2019 | 17:09

    Moja iskrena sučut , kratko je trajala ali sve što je lijepo ima kraj. Sada imate Federaciju i Komšića i uživajte.

  • Trta

    30. avgust 2019 | 18:39

    Herceg Bosna I Dodik su najveci saveznici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA