Mafiji nudio 100.000 evra da mu ubiju brata, a bratanca naprave invalidom: Muškarac uhapšen u Bihaću

Rasimov pakleni plan osujetili su istražioci Federalne uprave policije

  • 6

Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomesečni pritvor Rasimu Demiroviću (55), kojeg su pre dva dana uhapsili pripadnici Federalne uprave policije zbog sumnje da je naručio ubistvo brata Ibrahima Demirovića Bajana.

Bihaćki advokat Salih Hodžić rekao je da se odbrana protivila ovom predlogu zatraživši mere zabrane kretanja, napuštanja mesta boravišta i kontaktiranja osoba koje su umešane u slučaj.

- Osumnjičeni se i u policiji i u Tužilaštvu branio ćutnjom, jer smatra da ništa nije uradio – istakao je Hodžić, kojeg je angažovala Rasimova porodica.

Rasimov pakleni plan osujetili su istražioci Federalne uprave policije koji su presreli njegove razgovore s mafijom u Hercegovini. Predstavljajući im se kao neko ko ima razrađen biznis i veliku količinu novca, nudio im je 100.000 evra za likvidaciju Bajana. Takođe je tražio da Bajanovog sina Nevresa naprave invalidom.

Bosanska policija Bosanska policija Foto: Profimedia/Alamy

STALNO SU SE SVAĐALI

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Rasim ne samo da nije imao para, nego je, navodno, bratu Bajanu dugovao 25.000 evra (50.000 KM). Zbog ovog duga su se braća i svađala.

- Rasim je naručio ubistvo Bajana da bi se, ustvari, rešio duga prema njemu - kazao je izvor iz istrage.

Netrpeljivost među braćom traje duže vreme zbog imovine. Bajan je imućan, poseduje više firmi, a on i njegov sin voze skupocena vozila. Biznis razvio na otkupu sekundarnih sirovina.

POKUŠAO DA UKLJUČI VIŠE OSOBA

Tužilaštvo Unsko - sanskog kantona je u zahtevu za određivanje pritvora navelo da se Rasim Demirović sumnjiči da je iz bezobzirne osvete obećanjem i davanjem poklona, drugu osobu podstrekavao da počini ubistvo i nanese teške povrede.

- Osumnjičenom R. D. se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da je u vremenskom periodu od februara do aprila 2019. godine u više navrata pokušao anagažovati određeni broj osoba koji bi izvršili ubistvo oštećenog B. D. i naneli teške telesne ozlede oštećenom N. D, za što je on bio spreman platiti sto hiljada evra- navedeno je u saopštenju Tužilaštva USK.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milicija

    5. septembar 2019 | 22:47

    Necu ni da citam dalje 🤔 dugovao bratu 25k evra a mafiji davao 100k evra da likvidiraju brata 🤣😅😂

  • Nele

    5. septembar 2019 | 23:09

    Turska posla

  • Sajla

    5. septembar 2019 | 23:52

    Svašta li se brat zove. Pa sa bratom možeš da se posvađaš ali ne smeš zlo da mu pomisliš. Pa ja bih za mog brata život dao. Nema tog bogatstva koje je preče od mog brata. Samo se deca više vole od brata i sestre. Nema brata dok ne rodi majka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA