• 0

Devojka (18) kod jezera Krupac izbodena više puta: Veruje se da je reč o zločinu iz strasti

Za njeno ubistvo osumnjičen je maloletnik (16) iz Nikšića

  • 0

Maloletnik (16) iz Nikšića, osumnjičen za brutalno ubistvo sugrađanke Kristine Raičević (18), uz krivičnu prijavu priveden je u Više državno tužilaštvo u tom gradu.

Uprava nikšićke policije organizovala je pres konferenciju povodom pronalaska beživotnog tela devojke u kanalu kod jezera Krupac i maloletnika koji se sumnjiči za njeno ubistvo.

Pomoćnik direktora za sektor kriminalistike Enis Baković potvrdio je da je na telu žrtve konstatovan veći broj ubodnih rana, nanetih hladnim oružjem, što govori da je najverovatnije reč o zločinu iz strasti.

- Za nepuna dva sata uhapšen je Nikšićanin rođen 2003. godine i uz krivičnu prijavu biće priveden u Više državno tužilaštvo - kazao je ranije danas Baković.

Govoreći o motivima zločina, on je istakao da se na osnovu svih dokaza može zaključiti da je reč o zločinu iz strasti.

Državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić rekla je da je tužilaštvo izdalo naredbu za obdukciju tela, kao i da je protiv osumnjičenog podneta krivična prijava, ali nije mogla da pruži više detalja o ubistvu i uhapšenom maloletniku.

Načelnik nikšićke policije Tihomir Goranović naveo je da je nestanak devojke prijavljen 7. septembra, te da je maloletnik uhapšen nakon prikupljenih informacija od više građana.

Podsećanja radi, Kristinino telo pronašao je sinoć oko 18.30 časova u blizini brane jezera Krupac pronašao meštanin mesta Kočani, dok je u neposrednoj blizini čuvao stoku. Prema nezvaničnim saznanjima, telo je bilo je okrenuto licem ka zemlji, a na potiljku devojke vidljiva je povreda i tragovi krvi, zbog čega je policija i ispitivala mogućnost nasilne smrti.

(Telegraf.rs/Blic)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima