• 8

"Međunarodni faktor je potisnuo istinu o stradanju Srba": Dodik na akademiji "Egzodus i trajanje"

- Grad Doboj, udruženja neguju sećanje na stradanje u Vozući. To je mesto koje pamti i zna cela Republika Srpska, poznato po stradanju, po junaštvu, po egzodusu - rekao je Dodik

  • 8

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je veoma značajno okupljanje na akademiji "Egzodus i trajanje" - podsetnik na ratna dešavanja u Vozući, kao i etničko čišćenje više od 40.000 Srba sa područja Zenice, Žepča, Banovića i Zavidovića, da bi se ukazalo na istinu o stradanju Srba koju je potisnuo međunarodni faktor.

- Grad Doboj, udruženja neguju sećanje na stradanje u Vozući. To je mesto koje pamti i zna cela Republika Srpska, poznato po stradanju, po junaštvu, po egzodusu, po činjenici da za mnoge zločine i etničko čišćenje tog prostora nikada niko nije odgovarao, po tome da je bila prisutna mudžahedinska jedinica "El mudžahedin", pod komandom Sakiba Mahmuljina kojeg je nedavno grad Zenica proglasio počasnim građaninom - rekao je Dodik novinarima pre početka akademije, prenosi RTRS.

On je podsetio da je u to vreme i sadašnji član Predsedništva BiH Šefik Džaferović bio komandant policije na tom prostoru i nije sprečio da mudžahedini ubijaju Srbe.

- To, naravno, govori o tome da sa njihove strane nije ni čudo da se tako postupa. Ali, mi ne smemo da zaboravimo - naglasio je Dodik.

On je naveo da se, preuveličava, priča o Sarajevu, a ne vidi da je 2.000 ljudi iz Vozuće proterano, uništena njihova vekovna ognjišta, stradali životi, ali i materijalna sredstva, koja je trebalo obnoviti. Dodik je naglasio da na političarima i jeste da ukazuju na nepravdu i na stradanje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima