• 6

Tragedija: Mladić (19) preminuo posle operacije krajnika u bolnici u Šibeniku!

Direktorka bolnice rekla je da je u toku proces unutrašnje kontrole

  • 6

Mladić (19) s ostrva Zlarina preminuo je prošle nedelje u šibenskoj bolnici nakon rutinske operacije krajnika. Nesrećni mladić imao je zakazan termin za operaciju, a nekoliko sati nakon zahvata je preminuo.

Slučaj je potvrdila Sanja Jakelić, direktorka bolnice, i dodala je da je u toku proces unutrašnje kontrole.

- Došlo je do tragičnog događaja i odmah smo pokrenuli proces unutrašnje kontrole, odnosno unutrašnje nadzora. Što se tiče uzroka smrti, on još nije poznat jer je nalaz obdukcije samo delimično gotov - rekla je Jakelić.

Neslužbeno se saznaje da je mladić od detinjstva imao određenih zdravstvenih problema, između ostalih i s bakterijom streptokokom, te kako su se lekari nadali da će uklanjanjem krajnika ti problemi napokon nestati, s obzirom na to da se streptokoka vrlo često "taloži" baš u njima.

NIJE MU BILO SPASA

Nakon operacije koja je prošle nedelje izvedena mladić je u prvi mah bio dobro, probudio se iz opšte anestezije, ustao je...

Nakon toga dobio je infuziju i zaspao. Nakon manje od sat vremena pozlilo mu je, a lekari su učinili sve što su mogli da ga spasu, uključujući reanimaciju. Nažalost, nije mu bilo spasa, a šta se tačno dogodilo, pokazaće nalazi obdukcije, koji bi trebalo da budu gotovi do kraja nedelje.

Sirija, sirijska bolnica, pacijenti

Nije mu bilo spasa Foto-Ilustracija: Guliver/Uriel Sinai/Getty Images

Otac preminulog mladića, potpuno skrhan bolom, uspeo je da kaže nekoliko reči.

- Ne želim ništa prejudicirati niti ikoga unapred okriviti, ali želimo znati istinu. Čekamo nalaze obdukcije kako bismo znali šta se stvarno dogodilo. Ne mogu vam ništa više reći, molim vas za razumevanje... - rekao je on.

Šta je uopšte mogao biti uzrok smrti mladića u šibenskoj bolnici, nekoliko sati nakon operacije krajnika, novinari 24sata.hr upitali su iskusnog anesteziologa, koji kaže da je reakcija na anesteziju zapravo najređi uzrok smrtnosti kad su u pitanju operativni zahvati.

- Smrt zbog reakcije na anesteziju veoma je retka i može se dogoditi nekoliko sati nakon zahvata, ali tome u pravilu uvek prethode simptomi koji su vidljivi već tokom operacije, poput visoke temperature ili grčeva. Ako tokom zahvata nije bilo nikakvih pokazatelja da anestezija stvara probleme, onda je vrlo mala verovatnost da je upravo ona uzrok smrti - kaže anesteziolog.

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Druga mogućnost su, dodaje, komplikacije hirurškog lečenja, ali jednako tako i komplikacije postoperacionog toka, koje nemaju veze sa zahvatom. Dakle, komplikacije prouzrokovane nekim bolestima za koje lekari nisu znali pre operacije. Obdukcija je, ističe anesteziolog, jedini objektivan način da se ustanovi uzrok smrti mladića.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Komentari

  • Krkubulju

    Ja sam operisao krajnike sa 4,5 godina bez ikakve anestezije...

  • Predator Brendon

    Ne dirajte krajnike ako baš ne morate ili slepo crevo itd...imao sam problema sa krajnicima kao dete i nisam operisao krajnike već pustio da se sami izleče i prestalo me više me nije nikad bolelo grlo a imam krajnike i sve prirodno.

  • Kalimera

    Tuga prevelika,pa kako god i sta god

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima