Kolinda je sela, otvorila knjigu i počela naglas da čita "Pipi Dugu Čarapu"

Snimak je izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama

  • 15
Kolinda Grabar Kitarović

Printskrin: Youtube/Martina Mihalic Modersmålsskolan

Društvenim mrežama danas je počeo da se širi snimak iz aprila ove godine u kom predsednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, sedi za svojim predsedničkim stolom u kancelariji na Pantovčaku i sasvim ozbiljno čita "Pipi Dugu Čarapu".

U samom uvodu, Grabar Kitarović kaže kako se s radošću odazvala molbi da deci pročita odlomak iz njoj drage knjige "Pipi Duga Čarapa" koja je "godinama deo detinjstva dece širom sveta koja uživaju u opisima avantura te vesele devojčice".

Zatim je povukla paralelu s Ivanom Brlić Mažuranić i njenom knjigom "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" koju, kaže, rado čita deci po Hrvatskoj. Nakon toga je gledaocima predložila da i oni naglas pročitaju knjige Ivane Brlić Mažuranić i drugih hrvatskih književnika, kako bi slušali "lepe hrvatske reči i prepoznali bogatstvo hrvatskog jezika".

Nakon toga, predsednica je pročitala odlomak iz knjige "Pipi Duga Čarapa".

Na snimku pogledajte kako je to izgledalo:

Snimak je izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama, a mnogi ne mogu da veruju da je predsednica ovo stvarno uradila.

Neki su u ovome videli i metaforu, pa su pokušali da otkriju ko je ovde "Pipi", a ko su lopovi.

 

(Telegraf.rs/Telegram.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA