• 35

Svadba u Nikšiću "pukla" zbog pesme "Srpkinja je mene majka rodila": Pao razvod posle samo 3 sata

Priča se da je dogovor bio da veselje prođe bez "nacionalističkih" pesama, ali je domaćinu svadbe, svekru, prekipelo kada je prija dva ili tri puta naručivala istu pesmu

  • 35

Jedno svadbeno veselje u Nikšiću za tili čas se pretvorilo u košmar. I to sve zbog politike. Dve porodice, čiju decu je ljubav spojila, neočekivano su zaratile samo zbog naručene pesme "Srpkinja je mene majka rodila". A sve se dešavalo u Parohijskom domu, nakon obavljenog venčanja.

Priča se da je dogovor bio da veselje prođe bez "nacionalističkih" pesama, ali je domaćinu svadbe, svekru, prekipelo kada je prija dva ili tri puta naručivala istu pesmu. On je navodno upozorio prisutne da je "dosta tih pesama, jer je ovo Crna Gora". Nastalo je komešanje rodbine i prijatelja, a revolt je kulminirao kada je brat mlade ustao, uzeo sestru za ruke i izveo je sa veselja uz poruku - "hvala, prijatelji".

Nešto kasnije, nesuđeni svekar, iščupao je muzičarima kablove iz utičnica, govoreći: "Vi ste za sve krivi!"

- Ja pevam ono što mi se naruči - odgovorila je kratko pevačica.

Drama dvoje mladenaca imala je nastavak. Nesrećna devojka pobegla je do obližnje crkve Svetog Vasilija Ostroškog, sela na stepenište i dugo oplakivala propali svadbevni dan kom se samo nekoliko sati pre radovala.

Posle svadbenog kraha, mladenci su pošli svojim kućama - na dve strane.

U Nikšiću se može čuti da su se oni već posle tri sata bračnog života razveli.

Video: Kakva je to svadba ako nema 30 polupanih glava

(Telegarf.rs/Novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • javna ličnost

    Nije ta pesma ni blizu nacionalističke, u toj pesmi se ne širi mržnja prema nijednom drugom narodu ili religiji, nego su Milogorci - naslednici Sekule Drljevića i Savića Markovića - zadojeni mržnjom prema Srbima i svemu što je srpsko. A među te Milogorce očigledno spadaju i ovi mladoženjini roditelji.

  • flamantes

    Majka Srepkinja tri putav zaredom naručuje istu pjesmu, za svakoga je to provokacija. Morate li uprljati sve čega se dofatite?

  • Kol

    Nisu oni ni bili za brak kad su dozvolili da se drugi mešaju i što takve osetljive stvari nisu rešili na početku. Nisu krivi drugi nego oni sami.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima