• 13

Preminula Olga Draško: Borila se za istinu o stradanju Srba, Hrvati je mučili i silovali u logoru

Draško je preminula u 63. godini

  • 13

Logoraš u zloglasnom Dretelju i borac za istinu o stradanju Srba na prostoru nekadašnje Jugoslavije Olga Draško iz Čapljine preminula je u 63. godini i biće sahranjena danas na čapljinskom groblju u Tasovčićima.

Savez logoraša Republike Srpske, čiji je bila istaknuti član, u saopštenju izražava duboko saučešće porodici, rodbini i prijateljima Olge Draško, te najavljuje inicijativu institucijama Srpske da njeno ime ostane u trajnom sećanju srpskog naroda i Republike.

- To je, po svojim delima, bila velika žena koja se svojim svedočenjem o paklu kroz koji je prošla tokom mučenja u zloglasnom logoru smrti u Dretelju kod Čapljine i časnim životom pridružila prebilovačkim, jasenovačkim, starobrodskim, jadovničkim i drugim nevinim srpskim žrtvama bezumne mržnje prema svemu što ima srpski predznak - navodi se u saopštenju Savez logoraša.

Olga Draško bila je žrtva rata i svedok užasa koji su se događali na prostoru Hercegovine tokom poslednjeg rata.

Godine 1992. odvedena u koncentracioni logor za Srbe - Dretelj jedan, gde su je mučili i silovali pripadnici hrvatskih snaga sa tog područja.

Pre rata radila je u Domu zdravlja u Čapljini kao lekar.

(Telegraf.rs/Srna)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • љиљана

    Срби као најстарији народ треба да се казни, да се по могућству смањи на минимум и то је зацртано од западњака, јер им такође смета наше православство, јер смо народ који изнад свега цени СЛОБОДУ, истину и правду. Остали су поткупњиви (међу њима и добар део Срба).

  • Mako

    Laka ti zemlja mučenice .

  • Sexo

    Puno je Srpkinja silovano u dzamahiriji, bio sam 92-95-god u VRS

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima