• 3

U Hrvatskoj početak epidemije malih boginja: Do sada 35 obolelih

Očekuje se da će broj infekcija u narednim nedeljama rasti

  • 3

U Zagrebu, ali i u ostalim delovima Hrvatske, definitivno je krenula epidemija malih boginja, potvrdila je Indexu epidemiolog Iva Pem Novosel iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

U Zagrebu je do sada laboratorijski potvrđeno devet slučajeva malih boginja, uključujući danas otkrivena dva slučaja u medijskoj kući RTL, gde se sumnja na još jedan slučaj - rekla je epidemiolog Pem Novosel.

Prema njenim rečima, u Hrvatskoj je, zajedno sa zagrebačkim slučajevima, zabeleženo ukupno 35 obolelih, u taj broj nisu uračunati današnji potencijalni slučajevi, za koje još nema potvrde.

Novosel kaže da za sada nema težih slučajeva koji bi se završili hospitalizacijom, ali da se očekuje se da će broj infekcija u narednim nedeljama rasti.

- Još se ne može govoriti o epidemiji većih razmera, ali porast broja obolelih je takav da se može nazvati početkom epidemije - zaključuje Novosel.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    Sigurno Srbi krivi.

  • oni..

    ...su sad na redu da im se uvale vakcine

  • неважно

    35 па епидемија хм?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima