• 0

Hrvatica se porodila, ugušila bebu i bacila je u smeće: "Povukla sam čaršav i videla dečju glavicu"

Nesvakidašnji zločin koji je zgrozio Hrvatsku

  • 0
beba ruke, rucice, mrtva beba

Ugušila bebu čim se porodila i bacila je u kantu za smeće; Foto-ilustracija: pixabay.com

Ženi optuženoj da je tek rođenog sina ugušila, stavila u crnu plastičnu kesu i bacila u kantu za smeće preti najmanje 10 godina robije ukoliko se dokaže da je kriva, piše hrvatski medij "24sata".

Suđenje će joj početi sledećeg meseca, a prema optužnici, žena je pre gotovo dve godine, neposredno nakon što se bez ičije pomoći porodila u spavaćoj sobi, rukom prekrila nos i usta bebe i ugušila je novorođenče.

Dete je pronašla majka vanbračnog supruga optužene.

"POVUKLA SAM KRVAV ČARŠAV I VIDELA DEČJU GLAVICU"

Pošto žive u istom domaćinstvu, ona je, kad je primetila da "snaha" više nema trudnički stomak, pokušala da istraži šta se dogodilo. Dete je našla u plastičnoj kesi u kanti za smeće.

- Na dnu kante videla sam čudnu crnu kesu. Izvukla sam je i videla u njoj krvavi čaršav. Povukla sam ga i videla dečju glavicu. Prvo sam pomislila da je neka lutka, a kad sam povukla čaršav još jednom, videla sam telo bebe. Bila je sva uvijena i zgrčena - priča majka vanbračnog supruga optužene.

- Majka me pozvala da siđem i poslala do kante za smeće. Otvorio sam je i našao zadavljenu bebu. Nisam ništa dirao već sam pozvao policiju - rekao je vanbračni suprug optužene, koja s njim ima sina.

Bebine noge, hronika, mrtva beba, nesreca, beba

Mrtvu bebu našla je majka njenog vanbračnog muža; Foto-ilustracija: pixabay.com

Žena je krila da je trudna, govorila je da nije u pitanju trudnoća, već da ima cistu, ispričao je njen vanbračni suprug.

SUMNJIČI SE ZA TEŠKO UBISTVO

Optuženu ne terete za čedomorstvo, odnosno smrt, što je gotovo pravilo u ovakvim slučajevima. U takvim slučajevima zakon kaže kako će se "majka koja usmrti svoje dete pod uticajem jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće ili porođaja kazniti kaznom zatvora od šest meseci do pet godina".

Naime, iako se mislilo da je reč o ubistvu, nakon prvih ispitivanja hrvatsko Županijsko državno tužilaštvo je došlo do indicija da je reč o teškom ubistvu. Sudsko-medicinski veštaci utvrdili su, da je dete rođeno živo i da je umrlo usled gušenja. Tokom istrage sprovedeno je i psihološko-psihijatrijsko veštačenje optužene koja se branila ćutanjem.

U konkretnom slučaju ona nije bila, utvrdili su veštaci, pod odlučujućim uticajem psihičkog, porodičnog ili socijalnog opterećenja. Takođe su utvrdili kako je bila smanjeno uračunljiva, ali ne u velikoj meri.

Utvrdili su i kako su kod nje prisutna obeležja poremećaja ličnosti koji karakteriše osećaj bespomoćnosti, submisivnosti, potrebom da drugi preuzmu brigu za nju, nesposobnošću donošenja odluka i potrebom za stalnom podrškom. Osobe koje pate od ovog poremećaja, naveli su veštaci, karakteriše i izbegavanje sopstvene odgovornosti i svih zadataka u kojima je potrebno nezavisno funkcionisanje ili preuzimanje odgovornosti.

Nakon ubistva, "pišu 24sata", nije bila u istražnom zatvoru. Odselila se i sa drugim muškarcem dobila četvrto dete.

Sad joj preti kazna od najmanje deset godina zatvora.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA