• 7

Inspektor optužen za nestanak Davidovih bokserica tužio Davora Dragičevića

Traži od Dragičevića naknadu za štetu u iznosu od 511 evra

  • 7

Kriminalistički tehničar PU Banjaluka Zoran Bošnjak, koji je zajedno s Mikicom Marijancem optužen za uništavanje materijalnih dokaza u istrazi smrti Davida Dragičevića, podneo je tužbu protiv Davidovog oca Davora.

Kako je rekao Davor Dragičević, Bošnjak ga tuži za klevetu i traži naknadu za štetu u iznosu od 1.000 KM (511 evra). Nije naveo detalje zbog kojih je odlučio da podigne ovu tužbu.

Na banjalučkom osnovnom sudu nedavno počeo postupak u kojem je Dragičevića tužio Đorđe Rađen, takođe za klevetu, ali on za razliku od Bošnjaka traži odštetu od 5.000 KM (2.550 evra).

Podsećanja radi, Bošnjak i njegov kolega terete se da su 25. marta 2018. godine u nameri da spreče dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića koje su nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta. Bošnjakov postupak je razdvojen u odnosu na Marijanca jer se nije pojavio na prvom ročištu, a njegov advokat je tvrdio da je bolestan. On se na prvom ročištu izjasnio da nije kriv.

Dragičević je u obraćanju članovima grupe "Pravda za Davida" rekao kako još uvek čekaju odluku Ustavnog sudu kojem su poslali apelaciju protiv odluke Tužilaštva RS o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića (bivši načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS), Dubravka Kremenovića (inspektor) i Željka Karana (direktor Zavoda za sudsku medicinu RS) u predmetu "David Dragičević".

- Imamo još puno posla. Dobili smo informaciju da će predmet ubistva Davida Dragičevića i organizovanog kriminala uskoro biti na Tužilaštvu BiH. Ne odustajemo - poručio je Dragičević.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    Ala se aktivirali srpski neprijatelji....

  • Aca

    Napravise komediju od ovoga e moji vi mada dobro je ne cita se vise o ovima cak nema ni Salka!!!

  • Aca

    Zivela RS!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima