• 18

Mitropolit nepriznate Crnogorske crkve: "Povedite računa da se ne svedete na Beogradski pašaluk"

Obaveza države Crne Gore je, kažu, da nakon obnove nezavisnosti utemelji i autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu

  • 18

Mitropolit Mihailo poručio je onima koji, kako kaže, ruše CPC i Crnu Goru da se pozabave pitanjima svoje države. Mitropolit Mihailo je drugi po redu lider kanonski nepriznate verske zajednice, Crnogorske pravoslavne crkve.

- Dragi prijatelji, susedi naši, povedite računa o Srbiji, o srpskoj republici, Vojvodini, da se ne skupite na Beogradski pašaluk. A država Kosovo i Albanija, to su naši i vaši susedi - rekao je Mihailo.

Nedopustivo je, kaže akademik Radovan Radonjić, da su svim pravoslavnim vernicima u Crnoj Gori dostupne naše svetinje, osim Crnogorcima.

- Koja to Venecijanska ili druga komisija ima pravo da se meša u stvari koje su isključivo crnogorska - rekao je Radonjić.

Obaveza države Crne Gore je, kažu, da nakon obnove nezavisnosti utemelji i autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

- Država Crna Gora je propustila nekoliko vozova i bez obzira na to što se nisu bili stvorili uslovi da malo ažurnije poradi na obnovi CPC, mislim da predugo država trpi prst u oku od strane SPC - rekao je publicista Danilo Burzan.

Žarko Đurović, protoprezviter CPC, rekao je da "nama po rođenju, poreklu i nacionalnoj pripadnosti, Crnogorcima, dosta je više priča da smo Srbi".

- Posebno kad tu priču puštaju u javnost zagriženi pripadnici elitnih krugova i SPC, komšijske zemlje Srbije sa kojom živeli u državnoj zajednici - rekao je Đurović.

Ukoliko se ne reši pitanje CPC učesnici skupa poručuju da će pokrenuti odgovornost za veleizdaju zemlje koja je učinjena, kako kažu, predajom dela crnogorske državne i društvene teritorije stranom pravnom licu, mimo zakona, ikakvog prava i konsultacije sa građanima.

(Telegraf.rs/Portalanalitika.me)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    Нису ни турци па неће ни нато довека.

  • Da

    Pogledajte YUtube intervju koji je taj takozvani mitropolit davao hrvatskim i muslimanskim medijima i sve ce vam biti jasno o kome se radi ko je taj raspop

  • bulle

    Axaxaxxaaxa pa ovaj je lud majke mi. Pa o kakvoj on crkvi priča registrovali se kao NVO u policijskoj stanici na Cetinju. Bože me sačuvaj!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima