Ispovest majke Igora, koji je osumnjičen da je pobio celu porodicu osim svoje bebe od 2 meseca

Zbog postupanja njenog sina, svi su već stvorili negativnu sliku o celoj porodici

  • 1
Hrvatska zagreb, višestruko ubistvo, Igor Nađ, ubijene sestre Foto: Facebook,jutarnji.hr/Privatna arhiva

Majka Igora Nađa, koji se sumnjiči da je početkom avgusta u Zagrebu masakrirao skoro čitavu porodicu, a jedino u životu ostavio svoje dvomesečno dete, ističe da nikako nije mogla da utiče na postupke svog sina. A da je znala šta će uraditi, kaže, učinila bi sve da ga spreči u gnusnoj nameri.

Igor Nađ (35) došao je 1. avgusta oko 21.30 sati ispred porodične kuće Tojagić u Ulici Radoslava Cimermana u Zagrebu. Iz pištolja, koji je ilegalno posedovao, ubio je devojku Maju Tojagić (35), njenog sina (10), njenu sestru Josipu (29), Majinu i Josipinu majku Filjku Tojagić (63), njenog supruga Dragomira "Pašu" Tojagića (61) i Josipinog dečka Davora Paušaka (29). Jedino nije ubio dvomesečnu bebu koju je dobio s Majom. Nakon krvoprolića pobegao je u Brezovicu, gde se ubio u dvorištu Doma za nezbrinutu decu.

Igor Nađ Igor Nađ; Foto: jutarnji.hr/Privatna arhiva

Njegova majka Mariija u razgovoru za hrvatske medije delovala je smireno i pristojno je odgovarala na pitanja. Potvrdila je da želi da preuzme starateljstvo nad danas četveromesečnim dečakom i da je, u tu svrhu, Centru za socijalnu pomoć predala svu potrebnu dokumentaciju.

"Čekamo odluku Centra"

- Centar radi svoj posao. Još nisu odlučili šta je najbolje za njega, no čim odluče, javiće nam. Čekamo njihovu odluku - rekla je Marija za "24 sata".

Priznaje da se boji kako su, zbog postupanja njenog sina, svi već stvorili negativnu sliku o njima.

- Nikako nisam mogla da utičem na sina i njegove postupke. Da sam mogla, učinila bih sve da ga sprečim - iskreno kaže Marija.

Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Kuća u kojoj se dogodio stravičan užas; Foto: Tanjug/AP/Nikola Solic

Igorova majka ne krije da ne voli da priča o onome što je bilo. Njen unuk je još u domu, u koji su ga smestili nakon masakra. Od izvora u nadležnom Centru hrvatski mediji su saznali da se mnogi raspituju za njega.

- Javljaju se potencijalni usvojitelji koji žele da mu pomognu i pruže novu budućnost - rekao je isti izvor pre desetak dana. Iako baka, po zakonu, ne može da usvoji dečaka, u ovakvim slučajevima moguće je udomljenje kao oblik pomoći. Na sreću, beba je dovoljno mala da se neće sećati proživljenog užasa.

Policija je Mariji rekla da je istraga i dalje u toku.

- Rekli su nam samo da vode istragu i da ne znaju kad će biti gotova, da to može da potraje. Kad dokažu kako je bilo, reći će nam - dodala je.

Veštačenjem odeće žrtava i odeće ubice nastoji se biološkim, mikro i drugim tragovima da se utvrdi njihov međusobni kontakt. Nastoji se u tome da se povežu eventualni tragovi krvi s odeće ubice s eventualnim tragovima krvi žrtava zločina. Takođe, veštaci balističke struke imaju zadatak da konkretne čaure povežu s pištoljem pronađenim u ruci Igora Nađa.

U suštini, radi se o rutinskom, uobičajenom toku istrage. Veštačenja, te nalazi i mišljenja veštaka su dokazne radnje u konkretnom postupku u kom se, u ovoj fazi istrage i kombinovanim veštačenjima, nastoji povezivanje žrtava s njihovim ubicom Igorom Nađem.

(Telegraf.rs/24sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    3. oktobar 2019 | 10:59

    Dete nebi trebalo da cuva i podize familija krvnika jer se vidi vaspitanje te porodice svog sina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA