• 4

Mala Sunčica nije otišla na operaciju jer nije skupljeno 13.000 evra, sledeća šansa je u novembru

Za prethodnu operaciju i nastavak lečenja trebalo je sakupiti 26.000 KM

  • 4

Devojčica Sunčica Ivanković iz Banjaluke trebalo je 29. septembra da otputuje u Rusiju na petu operaciju, međutim, porodica nije uspela da sakupi novčana sredstva za to.

Sledeći termin zakazan je početkom novembra, a Sunčicina majka Milica Ivanković se nada da će ovaj put sakupiti novac za operaciju koja bi kćerki omogućila normalan život.

Sunčica ima niz dijagnoza koje joj ometaju normalan razvoj i školovanje, sve svoje nade sam položila u ovo lečenje, da će postati bar koliko-toliko samostalna i moći funkcionisati bez moje stalne pomoći – kaže Milica.

Sunčici je nakon rođena ustanovljena cista na mozgu koja je dovela do atrofije očnog živca, neadekvatnog rada hipofize sa lošim uticajem na rad žlijezda s unutrašnjim lučenjem i konvulzije na epileptičkoj bazi.

Operacije koje je do sada imala dale su dobre rezultate, dale su joj šansu da hoda, da malo vidi, da se snalazi u prostoru, što samim vježbama nismo mogli postići – rekla je Sunčicina mama, piše ATV.

Za prethodnu operaciju i nastavak lečenja trebalo je sakupiti 26.000 KM.

Svi koji žele pomoći maloj Sunčici u njenoj borbi mogu to uraditi uplatom novčanih sredstava na žiro račun: 56209981351466636 na ime Milica Ivanković, NLB Banka ili kontaktirati porodicu na broj 066/786-447.

(Telegraf.rs/ATV)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima