• 12

Amerikanci i Crnogorci "spasili svet" od ruskog zlonamernog softvera

Pompeo se danas u Podgorici sastao sa crnogorskim državnim vrhom, a nakon posete Crnoj Gori posetiće Severnu Makedoniju i Grčku

  • 12

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da su SAD i Crna Gora uspele da zaštite svet od "ruskog zlonamernog softvera".

On je to rekao na konferenciji nakon sastanka sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, prenosi CdM.

- Zahvaljujući direktnoj saradnji SAD sa Crnom Gorom u oblasti sajber bezbednosti, uspeli smo da razvijemo zaštitu od najnovijeg ruskog zlonamernog softvera, a koja štiti milijarde uređaja širom sveta - rekao je Pompeo.

Pompeo se danas u Podgorici sastao sa crnogorskim državnim vrhom, a nakon posete Crnoj Gori posetiće Severnu Makedoniju i Grčku.

Zbog posete američkog državnog sekretara Crnoj Gori, u Podgorici su na bezbednosne podignute na najviši stepen o čemu brinu pripadnici Odeljenja za obezbeđivanje stranih štićenih ličnosti Uprave crnogorske policije.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti, avion sa trećim čovekom najmoćnije zemlje sveta sleteo je jutros na Aerodrom Podgorica, a prema planu delegacija se velikom brzinom kretala blokiranom trasom do vile “Gorica”, gde se američki zvaničnik sastao najpre sa predsednikom Milom Ðukanovićem.

Majk Pompeo Crna Gora

Foto: Twitter/Vlada Crne Gore

Bezbednose mere su, kako se navodi, podignute na prvi stepen fizičke, operativno-preventivne i protivdiverzione zaštite u mestu, ali i u pokretu.

To znači da su pre dolaska Pompea pregledani aerodrom, trasa kretanja vozila, Vila "Gorica", kao i okolina, da bi se isključila svaka mogućnost eventualnog napada.

Saobraćajna policija zadužena je da blokira aerodrom, glavnu trasu, ali i sve bočne saobraćajnice kako bi kolona vozila bezbedno stigla do odredišta, a potom i vratila posle podne do Aerodroma Podgorica.

U cilju efikasne bezbednosne zaštite američke delegacije, danima je bila angažovana i Grupa za operativno-preventivni rad, koji su prikupljali podatke od bezbednosnog značaja.

Inspektori u civilu su takođe zaduženi za bezbedan boravak delegacije SAD.

U očuvanje bezbednosti uključeni su i policijski psi na aerodromu i oko vile.

Pompeo će iz Podgorice popodne otputovati u Skoplje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Ja

    Nas i Rusa 200 miliona... Nekad bese...

  • Еро са онога света

    Јели ово нека шала или они то озбиљно говоре?

  • Milorad Vujicic

    Crna gora je prodala i sebe i karaktervec odavno.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima