• 2

Ukinuta smrtna kazna u BiH: 3 meseca rok za brisanje iz Ustava

Predsednik Ustavnog suda BiH, Zlatko Kežević, izjavio je za RTRS da je današnjom odlukom tog suda ta odredba o smrtnoj kazni praktično prestala da postoji

  • 2

Ustavni sud BiH odlučio je danas o ukidanju smrtne kazne u Republici Srpskoj i nadležnima dao rok od tri meseca za brisanje te odredbe iz Ustava Srpske.

Ova institucija je takvu odluku donela prihvatajući apelaciju Kluba Bošnjaka u Veću naroda Srpske za ocenu ustavnosti člana 11 stav 2 Ustava Republike Srpske.

Predsednik Ustavnog suda BiH, Zlatko Kežević, izjavio je za RTRS da je današnjom odlukom tog suda ta odredba o smrtnoj kazni praktično prestala da postoji, a da nadležni imaju rok od tri meseca da je izbrišu iz Ustava.

Knežević je rekao i da su sudije jednoglasno odbacile zahtev 15 poslanika Predstavničkog doma PS BiH za ocenu ustavnosti Zakona o drumskom saobraćaju Srpske koji su smatrali da Srpska nema pravo da izdaje licence za drumski saobraćaj jer je ta oblast regulisana istovetnim zakonom na nivou BiH.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Hadensa

    Ja u poslednjih 30 godina nisam čuo da je iko u BiH osuđen na smrtu kaznu ! Mada je bezbroj zločina i bilo za nju . Tako da smrtna kazna je bila samo slovo na papiru...

  • Draza

    Steta

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima