• 7

Opet ustaški grafit u Splitu: Ovog puta na plakatu filma o spasavanju dece iz logora NDH

Osim ustaških poruka ispisane su i poruke govora mržnje. Na susednom plakatu na kom se reklamira jedna kompanija ispisano je "Srbe na vrbe"

  • 7

U Splitu su osvanuli novi grafiti mržnje. Pojavili su se u splitskom kvartu Sućidar, u kom su nepoznate osobe išarale i plakat za film "Dnevnik Diane Budisavljević", u kom je glavna junakinja žena koja je pokrenula akcije o spasavanju 10.000 dece iz ustaških logora, javlja Dalmacija danas.

Na plakatu je išaran ustaški simbol i natpis "NDH", a ispod plakata je išaran natpis "Mi Hrvati". Na zidu nedaleko od toge mesta ispisano je "ZDS" što je skraćenica ustaškog pozdrava "Za dom spremni".

Osim ustaških poruka ispisane su i poruke govora mržnje. Na susednom plakatu na kom se reklamira jedna kompanija ispisano je "Srbe na vrbe".

NDH grafiti

Foto: Dalmacija danas

Sudeći po rukopisu, isti autor napisao je i grafite posvete policiji i novinarima.

Tako je policiji upućena uvredljiva poruka "1312", što je skraćenice ACAB, a napisano je i "Smrt pandurima", kao i "Novinari crvi".

Stvarno tužna slika iz Hrvatske. 

(Telegraf.rs/Dalmacija danas)

Komentari

  • Srba S.

    Sva dešavanja u Splitu samo su nastavak početka rata u HR upravo u Splitu i tu kraja nema....Dokazuju samo da im je to bilo u krvi i pre rata samo su čekali svoje vreme.

  • WILSON

    tužna slika,to je u hrvatskoj činjenično stanje!!!

  • Cika Velja

    Samo potvrdili da ih ima vise neg ikad!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima