≫ 

Rudari iz Zenice ne odustaju: Proveli noć pod zemljom, dvojici pozlilo

Rudari koji se nalaze u jami, ali i u krugu pogona Stranjani ne žele da prihvate tu informaciju, a danas će predati i individualne tužbe i krivične prijave protiv nadležnih

  • 0

Rudari jame Stranjani kod Zenice noć su proveli stotine metara pod zemljom, a Hitna pomoć je u toku noći reagovala dva puta zbog narušenog zdravlja rudara.

U jami Stranjhani trenutno se nalazi više desetina rudara, a isto toliko ih je i u krugu pogona gde pružaju podršku kolegama koje na ovaj način ne daju jamu u kojoj su radili više decenija, a koja će se, kako je odlučeno, zatvoriti zbog neisplativosti.

Rudari su u jamu sišli nakon više od 24 sata ne želeći da dopuste njihovo zatvaranje. Međutim, direktor RMU Zenica Edin Pašić juće je rekao kako će se sve aktivnosti usmeriti ka njenom zatvaranju s obzirom na to da su gubici ove jame iz godine u godinu sve veći.

Rudari koji se nalaze u jami, ali i u krugu pogona Stranjani ne žele da prihvate tu informaciju, a danas će predati i individualne tužbe i krivične prijave protiv nadležnih.

Iako je Pašić naglasio da niko od rudara neće ostati bez posla te da će biti premešteni u druge dve jame, Raspotočje i Staru jamu, rudari u Stranjinama neprihvatljivim smatraju taj predlog, zbog čega se i dalje nalaze pod zemljom.

Video: Koliko Rusija zarađuje od svojih dijamanata?

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA