• 11

U Hrvatskoj osvanuo novi grafit mržnje: "Kolji Srbe" ispisano na autobuskoj stanici

Grafit je odmah prekrečen, ali se po tragovima na zidu vidi da je sličnih ispisa bilo i ranije

  • 11

Novi antisrpski grafiti "Kolji Srbe" osvanuo je u mestu Rumin na putu Sinj - Bitelić, opština Hrvace, na kućici koja služi kao autobuska stanica, koji je vrlo brzo prekrečen.

Prema rečima srpskog manjinskog aktiviste, Dušana Stojanca, koji ga je snimio dok je prolazio putem, grafit je nedavno nestao, mada se po tragovima na zidu vidi da je sličnih grafita bilo i ranije.

- Obavestio sam SNV, dok policija još nije bila obaveštena. Grafiti sličnog sadržaja javljaju se sporadično, kao što je nedavno bio slučaj u naselju Lučani u predgrađu Sinja. Tad je policija obaveštena i grafit je vrlo brzo prefarban - rekao je Stojanac.

Na tom području, kaže, nema međunacionalnih tenzija i nadležne službe blagovremeno reaguju na takve pojave, preneo je hrvatski portal Novosti, uz podsećanje da je nedavno u crkvenom dvorištu u Otišiću postavljena zakonom zabranjena verzija hrvatske zastave, koja je takođe vrlo brzo uklonjena.

Video: Ustaški pokliči na koncertu Marka Perkovića Tompsona tokom proslave Oluje

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Kiki

    Volimo i mi vas :*

  • Draga

    Oni da nema Nas me bi znali sta da pisu po zidovima Ocigledno su opcinjeni Nama mozda I zaljubljeni u Nas Ali toga nisi svesni jadnici.Nije njima lako.

  • Ljubiša

    Pa,onda će se poklati mdju sobom,jer su svi oni pokaoičeni Srbi.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima