≫ 

Slučaj zamrzivač: Počelo suđenje Smiljani Srnec za ubistvo sestre. Kaže da nije kriva

Županijsko državno tužilaštvo Smiljanu Srnec tereti da je tokom leta 2000. godine u kući zadala svojoj 23-godišnjoj sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanela joj višestruke prelome kostiju

  • 0

Na Županijskom sudu u Varaždinu počelo je suđenje Smiljani Srnec (45), optuženoj da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić, čije je telo u februaru nakon 19 godina pronađeno u zamrzivaču u porodičnoj kući u Palovcu.

Nakon čitanja optužnice, Smiljana Srneca kazala je da se ne oseća krivom.

Na početku se branila ćutanjem, a na ročištu na kojem se odlučivalo hoće li optužnica biti prihvaćena ili odbačena njen branilac je odbacio veliki deo navoda tužilaštva. Iako je tražio da se njegova klijentkinja pusti iz pritvora, on joj je do daljnjeg produžen.

Smiljana Srnec, Jasmina Dominić, nestala 2000 Jasminino telo je pronađeno u zamrzivaču porodične kuće Foto: Profimedia, Nestali.hr, Halo oglasi

Optužena Smiljana Srnec tvrdi da nije kriva.

Danas će se doneti i odluka hoće li suđenje biti otvoreno za javnost ili ne. Većem Županijskog suda predsedava sudija Tomislav Brđanović.

Sestra nestala 2000. godine, pronađena u porodičnom domu skoro 20 godina kasnije

Županijsko državno tužilaštvo Smiljanu Srnec tereti da je tokom leta 2000. godine u kući zadala svojoj 23-godišnjoj sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanela joj višestruke prelome kostiju.

Jasmini Dominić trag se potpuno izgubio 2000. godine, iako je njen nestanak službeno prijavljen tek 16. avgusta 2005.

Međimurska policija je 16. februara ove godine dobila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno da je sestra Smiljane Srnec, koja je uhapšena istog dana.

Jasmina Dominić, nestala 2000. Foto: Nestali.hr

Telo je godinama ležalo u zamrzivaču

Telo je godinama ležalo u zamrzivaču. Smiljana Srnec u jednom se trenutku slomila pred policijom i navodno sve priznala. Ali to nije bilo u prisustvu advokata, te se njeno priznanje ne uzima kao dokaz na sudu. Pred istražiteljima se tako našao težak posao da pronađu dovoljno čvrste dokaze za zločin koji se dogodio pre 19 godina.

Sestra negira da je počinila ubistvo

- Nemam komentara, ali nisam - kazala je Srnec na pitanje da li je ubila svoju sestru. Na sudu je i plakala, objavljeno je ranije.

Video: Otac ubijenog Miloša Mileusnića slomio se pred kamerama, ići će na svako suđenje Neđeljku

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA