• 24

Zoran je ubio šestočlanu porodicu iz Teslića: Nakon 24 godine lociran je i uhapšen u Švajcarskoj

Zoran Pantić osuđen je na 12 godina i 10 meseci zatvora jer je počinio produženo krivično delo ubistvo i krivično delo teška krađa

  • 24

Zoran Pantić, osuđen zbog ubistva šestočlane porodice Isić iz Teslića u oktobru 1993, koji je pre 24 godine pobegao iz zatvora u Bijeljini, uhapšen je u Švajcarskoj.

Postupak za njegovu ekstradiciju u Bijeljini je u toku, izjavila je načelnik Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Ona je agenciji Srna rekla da su policijski službenici, nakon nekoliko godina intenzivnog rada locirali begunca u Švajcarskoj, gde je sklopio brak sa njihovom državljankom pri čemu je preuzeo njeno prezime i podneo zahtev za državljanstvo.

Pantić je preuzeo identitet svog brata, odnosno posedovao je lična dokumenta na njegovo ime - Dalibor Pantić, oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije, istakla je Miljanovićeva.

Prema njenim rečima, na osnovu informacija policijskih službenika Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske o mestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švajcarske su uhapsili begunca i u toku je njegova ekstradicija.

- Ovo je još jedan primer istrajnog rada policijskih službenika MUP Republike Srpske koji i posle 24 godine od bekstva osuđenog nisu odustali od traganja i privođenja pravdi, te time bar koliko toliko pružili malo satisfakcije rodbini žrtava - istakla je Miljanovićeva.

Srna prenosi da je Pantić osuđen na 12 godina i 10 meseci zatvora jer je počinio produženo krivično delo ubistvo i krivično delo teška krađa.

Pobegao je iz pritvora Okružnog zatvora u Bijeljini 22. oktobra 1995. godine i od tada je bio nedostupan organima Republike Srpske.

Osuđen je jer je, kako piše Srna, više osoba polovinom oktobra 1993. godine obećao šestočlanoj muslimanskoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići, opština Teslić, koji su se nalazili u hotelu "Krin" u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti preko reke Drine, na teritoriju Srbije.

Pantić je sa još nekoliko lica povezao članove ove porodice teretnim vozilom TAM ka Drini. U toku puta Pantić se sa saučesnicima dogovarao da porodicu Isić ubiju i oduzmu im novac i druge dragocenosti, navodi Srna svoja saznanja.

Porodicu Isić su dovezli u mesto Međaši, u neposrednu blizinu vikendice jednog od izvršioca krivičnog dela, gde je jedan od njih iz poluautomatske puške ubio dve žene i jedno dete, a zatim je pušku dao Pantiću koji je ubio muškarca, ženu i dete, naveo je izvor Srne.

Isti izvor je rekao da su nakon izvršenih ubistava leševe pobacali u Drinu, vratili se u Bijeljinu i međusobno podelili novac i dragocenosti koje su oduzeli od ubijenih članova porodice Isić.

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

(Telegraf.rs/RTS)

Komentari

  • Lillyen

    Molim da za ovakve slucajeve vratite smrtnu kaznu.Pa kako je mogao da ubija decu i roditelje za novac.Suludo .Deca su andjeli nena veze koje su boje koze lica i veroispovesti.Monstrumu najmanje dozivotna,

  • Batle

    I komandanta mu u zatvor. Municija se pravda, a ovaj je potrosio I nije opravdao gde I kako.

  • Cika Velja

    Ko li bre ukinu smrtnu kaznu...a evo kandidata koliko hoces!?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima