• 8

Otac i sin posle velike pljačke na aerodromu u Dubrovniku slavili u Igalu: Novac još nije pronađen

Prema izjavama svedoka, društvo se u Sutorini dobro proveselilo

  • 8

Dan nakon privođenja u dubrovačko Županijsko državno tužilaštvo i očekivane odluke istražnog sudije o pritvoru ocu i sinu Antunu i Antoniu Katušiću, osumnjičenim za razbojništvo na aerodromu Dubrovnik, iz krugova bliskih kriminalističkoj istrazi te nezapamćeno drske oružane pljačke, u javnost polako "cure" detalji iz kriminalističke istrage.

Prema pouzdanim izvorima Dubrovačkog Vijesnika, doznaje se kako je poziv za saradnju i pomoć koji je dubrovačka policija uputila kolegama u susednim državama već urodio plodom.

Navodno su policijski istražitelji iz susedne Crne Gore kolegama u Dubrovniku prosledili izjave očevidaca prema kojima je barem jedan od osumnjičenih nakon pljačke za koju se sumnjiče, viđen u Sutorini.

Prema izvorima portala oni su viđeni u poznatom restoranu "Babić" u Igalu, nedaleko hrvatsko-crnogorske granice na Debelom brijegu. Prema tim izjavama "društvo se u Sutorini dobro proveselilo, a sve je izgledalo kao da nešto važno proslavljaju". Navodno, ima čak indicija i da je posetu susednoj državi iskorišten za kupovinu nekog skupog vozila, ali izvor nije mogao da potvrdi da li se to zaista i dogodilo.

Podsetimo kako je pretprošle srede 16. oktobra ukradeni motocikl u vlasništvu restorana "Mezzanavea" kojim je počinjeno spomenuto razbojništvo na platou aerodroma u Čilipima, juče poslepodne pronađen na delu puta od Ćilipa prema mesnom kupalištu. Završio je u šikari ispod tog puta pa su ga mogli uočiti samo oni koji stvarno poznaju teren. Pretpostavlja se kako su na tu lokaciju počinioci ili neki od njihovih pomagača, motocikl na još neutvrđeni način prebacili iz oko 5 kilometara udaljenih Gabrila, gde su se uputili nakon pljačke.

Navodno, inspektori imaju izjavu svedoka- meštanina Konavala koji je u jutro kada se dogodila pljačka, uočio dvojicu na motociklu "Mezzanavea" kojem je prethodno skinut deo u kome se transportuju pice, kako žure preko Konavoskog polja i uz brektanje motora "s mukom" se penju uzbrdicom prema Gabrilima.

Inače, u vezi često spominjane tajanstvene, navodne ljubavnice Antuna Katušića, saznaje se kako je u jutro kada je počinjena oružana pljačka zabeleženo nekoliko telefonskih kontakata između njega i neimenovane bivše radnice djuti fri šopa na aerodromu.

Opljačkani novac još uvek nije pronađen.

(Telegraf.rs/Dubrovački vijesnik)

Komentari

  • Toni

    Kakav otac takav sin.

  • ANTE BAN

    A- kako će novac bit pronadjen, kada je sin isto jutro otišao u Herceg-Novi da banči po kafićima i kupuje sve živo kao pijani milijarder! Ali- otac je napravio par gluposti istog dana, i nije trebalo biti stručan policajac, da ga se odmah dovede u sumnju i otkrije! Loš je kriminalac; bio je puno bolji kao ratnik, jer je prikazan na tv-snimci kako sa uzdignutom puškom 5.08.1995.godine ulazi u Knin!

  • Dragan

    Konavli i Ćilipi kad zaškripi kuda.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima