• 3

Kombajn-banda hara Hrvatskom: Upadaju u polja, obave žetvu i pobegnu

Na taj način oštete vlasnika za nekoliko stotina evra

  • 3

Za manje od mesec dana zabeležena je već četvrta krađa kukuruza iz polja na području Podravine i Varaždina u Hrvatskoj.

Nepoznati banditi kombajnom uđu u polje, obave žetvu i zbrišu u nepoznato.

Novi slučaj dogodio se između 15. i 26. oktobra nedaleko od Kalinovca blizu Đurđevca. Kako je u utorak javila policija, neko je kombajnom obrao kukuruz s polja, oštetivši vlasnika za nekoliko stotina evra. U ponedeljak je pak varaždinska policija obavestila o krađi kukuruza na području Ludbrega.

Oni su primili dojavu 48-godišnjaka da mu je neko 24. oktobra između mesta Hrastovsko i Poljanec kombajnom pobrao i otuđio kukuruz.

- Visina materijalne štete iznosi oko 800 evra. Policijski službenici preduzimaju radnje u cilju pronalaska počinilaca ovog krivičnog dela - naveli su u varaždinskoj policiji. To je bio već drugi slučaj krađe kukuruza na području Ludbrega. Policiji je, naime, već ranije prijavljeno i da je neko od 17. do 21. oktobra na predelu zvanom Krčevine kod Vrbanovca kombajnom obrao i otuđio tri i po tone kukuruza na polju 68-godišnjaka.

- Visina materijalne štete procenjuje se na nekoliko stotina evra, a policija traga za počiniocima - saopštili su tada iz varaždinske Policijske uprave.

Početkom oktobra poljoprivredniku iz okoline Varaždina neko je ukrao 12 redova kukuruza. Oštećeni je 65-godišnjak prijavio da mu je kombajnom upao na polje i požeo kukuruz koji je zasadio. Nesvakidašnja krađa dogodila se na poljskom predelu zvanom Prečnica između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke zapadno od Varaždina.

Nije poznato jesu li ta četiri slučaja povezana. Ali, zvuči gotovo neverovatno da je neprimetnu krađu moguće učiniti velikim kombajnom i da niko ništa nije video.

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Komentari

  • Zloba

    MA TO SU VANZEMALJCI DOŠLI PA UZELI DA ZASADE KOD NJIH🤔🤔🤔🤣🤣🤣

  • Sale

    Postavite protiv tenkovske i stvar je resen.

  • PRC

    Šta je tu loše pomažu seljacima da se ne muče oko berbe.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima