• 0

Pritvor za Miloševića koji je pao tokom akcije "Tebra": 300 kg skanka krio u kući

Sumnja se da je roba nabavljena u Crnoj Gori, te da je preko BiH transportovana u zemlje EU

  • 0

Sud BiH prihvatio je predlog Tužilaštva BiH i odredio jednomesečni pritvor dileru iz Gabele Vinku Miloševiću zvanom Bugarin, koji se sumnjiči za šverc oko 300 kilograma skanka.

Miloševića je uhapsila Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), u nastavku akcije kodnog naziva „Tebra“, nakon što se posle tri dana bega sam predao inspektorima u Istočnom Sarajevu.

No, Sud BiH nije cenio njegovu predaju, s obzirom na to da je, kako se saznaje, više puta prelazio granicu BiH i Hrvatske mimo zvaničnih graničnih prelaza niti je bio evidentiran u bazi. To znači da dobro poznaje ilegalne prelaze, a određivanjem mera zabrane mogao bi biti nedostupan organima gonjenja.

Prema dokumentima Tužilaštva BiH, u koje je „Avaz“ imao ekskluzivan uvid, navodi se da je Milošević organizovao grupu ljudi koja je opojnu drogu skank nabavljala u Crnoj Gori, a zatim preko BiH dalje transportovala u zemlje Evropske unije.

Milošević je, kako stoji u dokumentima tužioca Džermina Pašića, oko 300 kila skanka krio u kanalu garaže u porodičnoj kući u Gabeli, koja se nalazi odmah uz granicu s Hrvatskom. Kod njega je u garaži i pomoćnim objektima pronađeno tačno 19 vreća droge skank, s jasnim obeležjima gde i kome je ona namenjena.

Dao brojeve

Zanimljivo je da je osumnjičeni koji je pristao na saradnju sa SIPA u iskazu rekao da je garažu, u kojoj je pronađeno 400 tona skanka, dao u zakup i da nije mogao ni znati šta se u njoj nalazi. No, takav iskaz je neverodostojan, iako je SIPA dao brojeve osoba koje su garažu koristile.

Ali Milošević nije imao obrazloženje za pronađenu drogu u pomoćnom objektu kuće, a Tužilaštvo navodi sledeće: „Osumnjičeni je imao naglašenu ulogu u procesu nabavke i daljnjeg prometovanja opojne droge. Droga je dovezena do njegove porodične kuće, gde je skladištena i pakovana.“

Šta će otkriti pozivi iz mobilnog

Tužilaštvo veruje da će oduzeti mobilni od Miloševića, nakon veštačenja i pretresa, istragu usmeriti prema drugim osumnjičenima i svedocima. Pogotovo što je pojedine brojeve Milošević već otkrio inspektorima. No, još se traga za muškarcem s Pala.

(Telegraf.rs/ Avaz)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima