≫ 

Majka trostrukog ubice: "Srđan je bio divno dete, ali učinio je zlo. Vidim da se kaje"

Iz zatvora bi trebao izaći 2027. godine, a odnedavno je oženjen čovek nakon što je sklopio brak s 20-godišnjom Eliom Molnar, koju je upoznao preko pisama

  • 5

- Napravio je zlo i to ne mogu popraviti ni ja ni on, ali uvek će biti moj sin. Nikome ne želim da se dogodi to što je moj sin tim porodicama napravio, ali nikome ne želim ni da mu sin jedinac već 22 godine bude u samici, u zatvoru unutar zatvora, izolovan i sam - rekla je za Večernji.hr ispred svoje kuće u Petrinji Nediljka Mlađan, majka 38-godišnjeg Srđana Mlađana, koji u Lepoglavi služi 27-godišnju zatvorsku kaznu zbog trostrukog ubistva, pokušaja ubistva i pljačke banke.

Kad izađe, Srđan će imati 46 godina, a ubistva je počinio kao mladić od 17 godina. Iz zatvora bi trebao izaći 2027. godine, a odnedavno je oženjen čovek nakon što je sklopio brak s 20-godišnjom Eliom Molnar, koju je upoznao preko pisama.

- Upoznao ju je preko pisama, ne znam da li se on njoj u tim pismima otvorio jer u zatvoru je u izolaciji, nema tamo nikoga. On joj se svideo i odlučila se venčati. Javlja nam se Elia, ali o tome sa sinom ne pričamo puno - rekla je Nediljka.

Ona je dodala kako "Srđan nije jedini takav, ali se o njemu jedino piše".

Srđan Mlađan, Najmlađi seriski ubica u Hrvatskoj Printskrin: Hrvatska policija

- Kažem učinio je zlo, nepovratno uništio živote i porodice, ali nekako se samo prema njemu ponašaju ovako kako se ponašaju. Kako biste se vi osećali da vam non-stop sina zovu monstrumom? On nije monstrum, on je bio divno dete, ali nešto mu se dogodilo i učinio je zlo - dodaje Nediljka napomenuvši da vidi kako se Srđan kaje zbog svega tokom razgovora sa sinom na koje ima pravo jednom mesečno, ali da prošlost ni on ni ona ne mogu izmeniti.

- On je naš sin jedinac. Bio je odlično dete, sportista, disciplinovan. I onda kao da se u njemu nešto prelomilo, promenilo ga i učinio je to zlo. Sada kad s njim govorim vidim da se kaje, da je svestan da je sebi i drugima uništio živote, ali prošlost se ne može popraviti. Učinio je zlo, nešto najgore što je mogao i sada je tu gde jeste. Ja mislim da je na njega tada uticao taj rat, progonstvo i granatiranje. Da je to bio okidač u njemu kao u deteta - dodaje Nediljka koja je u penziji, kao i njen suprug Mladen, inače ratni vojni invalid.

Video: Otac ubijenog Miloša Mileusnića slomio se pred kamerama, ići će na svako suđenje Neđeljku

(Telegraf.rs/Vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA