• 4

Najstariji savetnik u Vladi Srpske (82) nabrojao svoja dostignuća: "Okrenuo sam točak istorije"

Kaže da je on lično odgovoran što su isplate penzija u Republici Srpskoj sada preko trezora, jer je to bio “njegov predlog koji je prihvatila Vlada RS”

  • 4

Ilija Stevančević, bivši narodni poslanik koji je u 82. godini imenovan za savetnika u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS kaže da smatram da je okrenuo točak istorije u Republici Srpskoj, jer su vladajuće stranke prihvatile neke ideje zbog kojih se sada ekonomija Republike Srpske kreće u pozitivnom smeru.

Kaže da je sam kao predsednik Penzionerske stranke, a u okviru političkog predizbornog dogovora, tražio da bude delegat u Veću naroda ili savetnik. U tome, kako kaže za Srpskainfo, nema ništa sporno jer je stvar dogovora u politici.

Imenovan sam za savetnika za penzijsko osiguranje. Imam puno iskustva i moj doprinos za položaj penzionera u Republici Srpskoj je veliki. Moram da naglasim da mene niko nije kupio – kaže Stevančević.

Tvrdi da ne zna kolika mu je savetnička naknada.

U proteklom periodu sam donirao između 10.000 i 13.000 KM ugroženim porodicama, iz boračke i penzionerske populacije i Romima – navodi Stevančević.

Kaže da je on lično odgovoran što su isplate penzija u Republici Srpskoj sada preko trezora, jer je to bio “njegov predlog koji je prihvatila Vlada RS”.

Imamo sam bezbroj amandamana na zakone koji regulišu oblast PIO i mnogi su prihvaćeni. Osim toga, zaslužan sam što su odlikovanja borcima VRS izjednačena. Ja sam predložio da se u Republici Srpskoj formira rezervni sastav policije, ali to nažalost nije prošlo već je formirana Žandarmerija – ističe Stevančević.

Kaže da je bio aktivni učesnik u Vojsci Republike Srpske od 1992. do 1995. kao načelnik bezbednosti i da ima status borca druge kategorije.

Stevančević navodi da je u Sarajevu završio Višu upravnu školu, a posle toga položio razliku predmeta na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Živim skromno u garsonjeri. Moja kuća u Grahovu je spaljena, a Davor Čordaš, bivši ministar za izbeglice i raseljene i aktuelni delegat u Vijeću naroda RS mi je obećao obnovu kuće – dodaje Stevančević.

(Telegraf.rs/Srpskainfo)

Komentari

  • Pedja

    Vi ga štitite al on je PAPAK!!!!!!!

  • imeed

    dok zapošljavaju penzionere, mladi odlaze iz RS... nacionalna politika do dika ?

  • Bisenija

    Skromnost je vrlina.Pohlepa je mana!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima