≫ 

Brutalno ubistvo bogate Ukrajinke u Kotoru: Anastasija pokušavala da se odbrani, izbodena 16 puta

11. maja prošle godine u kotorskom naselju Dobrota, njeno unakaženo telo pronašla je drugarica, nakon što je primetila da Lašmanova ne odgovara na njene pozive

  • 4

Ukrajinska milionerka Anastasija Lašmanova, za čije je brutalno ubistvo optužen njen dečko, bivši vaterpolista Arsenije Stanović, zadobila je 16 ubodnih rana i minimum 10 udaraca po glavi i telu u svom stanu u Kotoru maja prošle godine.

Ove podatke izneo je veštak sudske medicine u nastavku suđenja, a optužnicom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici za ubistvo milionerke tereti se Arsenije Stanović. Veštak je naveo u obdukcionom nalazu da je smrt nasilna, te da kod Lašmanove u krvi nisu pronađeni alkohol i psihoaktivne supstance.

- Podizanje ruku pokojnice ukazuje da se branila od osobe koja joj je zadala povrede. Povrede preloma kostiju lobanje i posledičnog razorenja kore velikog mozga nastale su nakon uboda nožem - pojasnio je Miodrag Šoć, veštak sudske medicine.

On je kazao da se može pretpostaviti da je povređivanje bilo kontinuirano.

- Ubodne rane nastale su pre preloma kosti lobanje, odnosno rane koja je dovela do smrtne posledice. Od 16 ubodno-reznih rana samo je jedna mogla biti fatalna i predstavljati tešku telesnu povredu. Ostale su ili lake ili obične teške i od njih se ne umire - kazao je veštak.

Devojka je izgubila svest nakon što je okrivljeni tupo-tvrdim predmetom, najverovatnije flašom, udario u predelu glave zbog čega je došlo do preloma kostiju lobanje i razorenja tkiva velikog mozga.

Anastasiya Lashmanova, Arsenije Stanović Foto: Facebook/Anastasiya Lashmanova

- Nakon što je zadobila povrede u predelu lobanje, ona je izgubila svest i nije se mogla više pomerati - naveo je Šoć.

Pojasnio je i da je nožem probodena jetra Lašmanove, i da je to jedina rana nanesena nožem koja je mogla biti fatalna.

Dodao je i da je sa ovom povredom mogla živeti 20 minuta, možda i duže, kao i da do gubitka svesti ne bi došlo dok ne bi nastupilo obilno krvarenje.

Ukrajinka Anastasija Lašmanova došla je u Crnu Goru nekoliko godina ranije, a jedno vreme je radila kao konobarica.

Ono što je ostala misterija o životu Ukrajinke jeste kako je za tako kratko vreme od obične konobarice uspela da poseduje imovinu koja je, kako su još tada pisali ukrajinski i ruski portali, procenjena na vrtoglavih 105 miliona evra, što ju je činilo jednom od najbogatijih državljanki Ukrajine.

U međuvremenu, upoznala je mladog vaterpolistu iz Tivta, Arsenija Stanovića, i sa njim ušla u emotivnu vezu.

Međutim, 11. maja, u kotorskom naselju Dobrota, njeno unakaženo telo pronašla je drugarica, nakon što je primetila da Lašmanova ne odgovara na njene pozive.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA